Bill of Lading is ook een bankbiljet

RAAD & recht

Het connossement, vaak of zelfs meestal Bill of Lading genoemd, is voor vervoerders en expediteurs in de eerste plaats een vrachtcontract in de zeevracht en voor de binnenwateren, maar voor exporteurs en importeurs is het tevens een waardepapier. Bij de andersoortige vrachtcontracten CMR (wegvervoer), CIM (spoorvervoer) en AWB (luchtvervoer) speelt die dubbelrol niet, maar bij het connossement des te meer. Daarom vervult de Bill of Lading ook een zeer belangrijke functie voor de internationale handel.

Foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Bill of Lading is ook een bankbiljet | NT

Bill of Lading is ook een bankbiljet

RAAD & recht

Het connossement, vaak of zelfs meestal Bill of Lading genoemd, is voor vervoerders en expediteurs in de eerste plaats een vrachtcontract in de zeevracht en voor de binnenwateren, maar voor exporteurs en importeurs is het tevens een waardepapier. Bij de andersoortige vrachtcontracten CMR (wegvervoer), CIM (spoorvervoer) en AWB (luchtvervoer) speelt die dubbelrol niet, maar bij het connossement des te meer. Daarom vervult de Bill of Lading ook een zeer belangrijke functie voor de internationale handel.

Foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen