Onthoud die naam: ‘Fremantle Highway’

TON & teu

Onlangs werd de voorpagina van NRC ingenomen door de car carrier ‘Fremantle Highway’ wegens het niet functioneren van reddingshelikopters. Maar toen ik de vraag opwierp hoe dat brandende autoschip ook alweer heette, konden drie collega’s de naam ‘Fremantle Highway’ niet reproduceren. Vertegenwoordigers van de pers die mij belden, hadden het dan weer over ‘dat brandende containerschip boven de Waddeneilanden’. De naam ‘Fremantle Highway’ beklijft niet, in tegenstelling tot ‘Ever Given’ of ‘MSC Zoe’. En onlangs at ik nog een coupe ‘Exxon Valdez’: bolletjes vanille-ijs bedekt met een dikke laag donkere chocoladesaus. Zelf ben ik van de generatie ‘Torrey Canyon’.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Onthoud die naam: ‘Fremantle Highway’ | NT

Onthoud die naam: ‘Fremantle Highway’

TON & teu

Onlangs werd de voorpagina van NRC ingenomen door de car carrier ‘Fremantle Highway’ wegens het niet functioneren van reddingshelikopters. Maar toen ik de vraag opwierp hoe dat brandende autoschip ook alweer heette, konden drie collega’s de naam ‘Fremantle Highway’ niet reproduceren. Vertegenwoordigers van de pers die mij belden, hadden het dan weer over ‘dat brandende containerschip boven de Waddeneilanden’. De naam ‘Fremantle Highway’ beklijft niet, in tegenstelling tot ‘Ever Given’ of ‘MSC Zoe’. En onlangs at ik nog een coupe ‘Exxon Valdez’: bolletjes vanille-ijs bedekt met een dikke laag donkere chocoladesaus. Zelf ben ik van de generatie ‘Torrey Canyon’.

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu