Franse boetes ‘cabinekamperen’ in strijd met EU-regels

RAAD & recht

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Drie jaar geleden werd expliciet in het Mobiliteitspakket opgenomen dat het niet is toegestaan om de normale rust van 45 uur in de cabine door te brengen. Daarmee kwam een einde aan een jarenlange juridische discussie over de oude bepaling, waarin enkel was opgenomen dat de verkorte rusttijd, onder voorwaarden, wél in de cabine mocht worden doorgebracht. Het totaalpakket aan maatregelen, dat ervoor moest gaan zorgen dat lidstaten meer op dezelfde manier zouden omgaan met de regels voor het internationaal wegtransport, had zijn doel bereikt. Zo leek het even.

Kevin Vierhout, foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Franse boetes ‘cabinekamperen’ in strijd met EU-regels | NT

Franse boetes ‘cabinekamperen’ in strijd met EU-regels

RAAD & recht

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Drie jaar geleden werd expliciet in het Mobiliteitspakket opgenomen dat het niet is toegestaan om de normale rust van 45 uur in de cabine door te brengen. Daarmee kwam een einde aan een jarenlange juridische discussie over de oude bepaling, waarin enkel was opgenomen dat de verkorte rusttijd, onder voorwaarden, wél in de cabine mocht worden doorgebracht. Het totaalpakket aan maatregelen, dat ervoor moest gaan zorgen dat lidstaten meer op dezelfde manier zouden omgaan met de regels voor het internationaal wegtransport, had zijn doel bereikt. Zo leek het even.

Kevin Vierhout, foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu