HES bouwt agriloods in Amsterdam, minder plek voor kolen

landbouwproducten

Waar nu nog 250.000 ton kolen worden opgeslagen bij de HES Bulk Terminal in de haven van Amsterdam, moet volgend jaar zomer een loods van 145.000 kubieke meter staan voor de opslag van landbouwproducten.

Foto: Aerovista Luchtfotografie, Shutterstock

Begin deze maand is de bouw van een nieuwe loods op het terrein van HES Bulk Terminal aan de Westhavenweg begonnen. De loods is bedoeld voor agriproducten bestemd voor de veevoederindustrie. De loods wordt 300 meter lang en 18 meter breed en biedt een verdubbeling van de huidige opslagcapaciteit voor agriproducten. Naar verwachting is de locatie in juli 2024 operationeel.

HES Bulk Terminal Amsterdam wil met het nieuwe warehouse minder opslagruimte bieden aan kolen en meer aan andere bulkproducten.

HES International is sinds maart vorig jaar volledig eigenaar van terminal, die daarvoor in handen was van de OBA Group. Bij de terminal ligt de focus op de op- en overslag van kolen en agrarische bulklading. Drie jaar geleden al werd de aandacht op het terrein verlegd van kolen naar de overslag van agrarische en minerale bulklading, nadat de gemeente Amsterdam had besloten dat de haven uit de kolenoverslag moest stappen.

De nieuwbouw is niet de enige verandering bij de terminal. Twee oude loodsen worden vervangen en ook de weegtoren voor landbouwbulk wordt vervangen door twee nieuwe exemplaren. De kade bij de hoek van Sonthaven en Westhaven wordt door het havenbedrijf Amsterdam verlengd en aangepast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

HES bouwt agriloods in Amsterdam, minder plek voor kolen | NT

HES bouwt agriloods in Amsterdam, minder plek voor kolen

landbouwproducten

Waar nu nog 250.000 ton kolen worden opgeslagen bij de HES Bulk Terminal in de haven van Amsterdam, moet volgend jaar zomer een loods van 145.000 kubieke meter staan voor de opslag van landbouwproducten.

Foto: Aerovista Luchtfotografie, Shutterstock

Begin deze maand is de bouw van een nieuwe loods op het terrein van HES Bulk Terminal aan de Westhavenweg begonnen. De loods is bedoeld voor agriproducten bestemd voor de veevoederindustrie. De loods wordt 300 meter lang en 18 meter breed en biedt een verdubbeling van de huidige opslagcapaciteit voor agriproducten. Naar verwachting is de locatie in juli 2024 operationeel.

HES Bulk Terminal Amsterdam wil met het nieuwe warehouse minder opslagruimte bieden aan kolen en meer aan andere bulkproducten.

HES International is sinds maart vorig jaar volledig eigenaar van terminal, die daarvoor in handen was van de OBA Group. Bij de terminal ligt de focus op de op- en overslag van kolen en agrarische bulklading. Drie jaar geleden al werd de aandacht op het terrein verlegd van kolen naar de overslag van agrarische en minerale bulklading, nadat de gemeente Amsterdam had besloten dat de haven uit de kolenoverslag moest stappen.

De nieuwbouw is niet de enige verandering bij de terminal. Twee oude loodsen worden vervangen en ook de weegtoren voor landbouwbulk wordt vervangen door twee nieuwe exemplaren. De kade bij de hoek van Sonthaven en Westhaven wordt door het havenbedrijf Amsterdam verlengd en aangepast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement