Miriam Maes, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC): ‘We zijn dankbaar dat Boudewijn Siemons en Vivienne de Leeuw samen voor de komende periode de directie van het Havenbedrijf willen vormen. Het proces voor het vinden van een nieuwe CEO loopt nog. We hebben daarvoor langer de tijd nodig dan tot 15 juli, het einde van de termijn van Allard Castelein. Met de aanstelling van een interim CEO en het verlengen van de termijn van de CFO waarborgen we ondertussen de continuïteit van de directie.’

Siemons

Werktuigbouwkundig ingenieur Boudewijn Siemons is sinds oktober 2020 COO bij het Havenbedrijf in Rotterdam. Daarvoor werkte hij bij Koninklijke Vopak als President van de divisie Noord- en Zuid-Amerika. Hij was bij dat bedrijf eerder lid van het management en werkte in die hoedanigheid in Europa, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Daarvoor (van 1998 tot 2006) vervulde Siemons diverse managementfuncties bij Koninklijke VolkerWessels. Boudewijn Siemons begon zijn loopbaan in 1987 bij de Koninklijke Marine, waar hij tot 1998 heeft gewerkt. Hij studeerde aan het Koninklijk Instituut voor de Marine en aan de TU Delft.

De Leeuw

Econoom Vivienne de Leeuw is sinds 1 juli 2019 CFO bij het Havenbedrijf Rotterdam. Daarvoor was zij CFO bij RTL Nederland en CFO bij KPN Consumer Residential. Zij begon haar carrière in 1999 en bekleedde onder andere leidinggevende functies op het terrein van Corporate Finance en Investor Relations bij Arthur Andersen/Deloitte en Unibail-Rodamco. Vivienne de Leeuw studeerde economie aan de Universiteit van Maastricht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement