De aandelen zijn gekocht door Evergreen Marine Asia, een dochteronderneming van de Taiwanese rederij. Uit een mededeling aan de Taiwan Stock Exchange is op te maken dat Evergreen voor 25.000 aandelen 72,5 miljoen euro betaalde.

De Chinese rederij Cosco Shipping heeft ook een belang in de terminal, namelijk 35%. Het is niet duidelijk van wie Evergreen het aandelenpakket precies heeft overgenomen. Evergreen doet in Rotterdam nu, naast de Euromax, ook ECT Delta Terminal (ook eigendom van Hutchison Ports) aan.

De Euromax Terminal had in 2021 een omzet van 173,6 miljoen euro, blijkt uit de jaarcijfers. De terminal ligt in de noordwesthoek van de Maasvlakte, vrijwel direct aan de Noordzee. Euromax heeft een oppervlakte van 84 hectare en een overslagcapaciteit van 3 miljoen teu.

In 2022 werd er volgens Cosco 2,6 miljoen teu overgeslagen bij ECT Euromax. De teller staat voor de periode van januari tot en met juli van dit jaar op bijna 1,5 miljoen teu. Naast 1,5 kilometer deepsea-kade heeft de terminal ook feeder- en binnenvaartfaciliteiten en een spooraansluiting. Bij de terminal is nog ruimte voor uitbreiding: de kademuur kan in de toekomst met 1800 meter worden verlengd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement