Siemons volgt Castelein op als topman haven Rotterdam

Beloning directie wordt sterk versoberd

Boudewijn Siemons (59) is de komende vier jaar de nieuwe ceo van het Havenbedrijf Rotterdam (HbR). Hij was sinds afgelopen zomer na het vertrek van Allard Castelein al waarnemend ceo van HbR, maar heeft per 1 februari een permanente aanstelling gekregen.

Boudewijn Siemons
In een brief aan informatie Ronald Plasterk vraagt Boudewijn Siemons, ceo Havenbedrijf Rotterdam om vast te houden aan een hoog tempo van de energietransitie. Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Na het opstappen medio 2023 van Castelein, was de Rotterdamse haven lang op zoek naar een opvolger. Siemons, die ook operationeel directeur (coo) van de haven is, nam de leiding zolang op zich. Nu maakt het Havenbedrijf bekend dat er niet langer naar een nieuwe topman gezocht zal worden, maar dat de zoektocht zich nu richt op een nieuwe coo.

Beloningsbeleid

De benoeming van Siemons volgt op het vaststellen van een vernieuwd beloningsbeleid voor de algemene directie van het Havenbedrijf (ceo, cfo en coo) door de aandeelhouders, de gemeente Rotterdam (70%) en de Rijksoverheid (30%). De nieuwe ceo van het havenbedrijf krijgt daarbij een vast basissalaris met een maximum van 365.000 euro per jaar. De coo en cfo moeten het elk doen met een bedrag van 328.500 euro .

Deze bedragen liggen substantieel lager dan voorheen. De variabele beloning komt daarnaast te vervallen en het aanvullende pakket is versoberd. Daarmee lijkt meerderheidsaandeelhouder Rotterdam zijn zin te hebben gekregen. De stad wilde na het vertrek van Castelein het salaris van de nieuwe haven-topman weer in lijn brengen met de Balkenende-norm (235.000 euro). Castelein toucheerde in het laatste volle jaar als ceo van het havenbedrijf bijna drie keer die norm.

Overgangsregeling

Voor de huidige twee directieleden Siemons en De Leeuw, die ook ruimschoots boven de Balkenende-norm zitten, is een overgangsregeling afgesproken, meldt het havenbedrijf. Siemons krijgt in zijn nieuwe functie als topman een vergelijkbare beloning als tijdens zijn periode als coo van het Havenbedrijf Rotterdam.

Siemons volgt Castelein op als topman haven Rotterdam | NT

Siemons volgt Castelein op als topman haven Rotterdam

Beloning directie wordt sterk versoberd

Boudewijn Siemons (59) is de komende vier jaar de nieuwe ceo van het Havenbedrijf Rotterdam (HbR). Hij was sinds afgelopen zomer na het vertrek van Allard Castelein al waarnemend ceo van HbR, maar heeft per 1 februari een permanente aanstelling gekregen.

Boudewijn Siemons
In een brief aan informatie Ronald Plasterk vraagt Boudewijn Siemons, ceo Havenbedrijf Rotterdam om vast te houden aan een hoog tempo van de energietransitie. Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Na het opstappen medio 2023 van Castelein, was de Rotterdamse haven lang op zoek naar een opvolger. Siemons, die ook operationeel directeur (coo) van de haven is, nam de leiding zolang op zich. Nu maakt het Havenbedrijf bekend dat er niet langer naar een nieuwe topman gezocht zal worden, maar dat de zoektocht zich nu richt op een nieuwe coo.

Beloningsbeleid

De benoeming van Siemons volgt op het vaststellen van een vernieuwd beloningsbeleid voor de algemene directie van het Havenbedrijf (ceo, cfo en coo) door de aandeelhouders, de gemeente Rotterdam (70%) en de Rijksoverheid (30%). De nieuwe ceo van het havenbedrijf krijgt daarbij een vast basissalaris met een maximum van 365.000 euro per jaar. De coo en cfo moeten het elk doen met een bedrag van 328.500 euro .

Deze bedragen liggen substantieel lager dan voorheen. De variabele beloning komt daarnaast te vervallen en het aanvullende pakket is versoberd. Daarmee lijkt meerderheidsaandeelhouder Rotterdam zijn zin te hebben gekregen. De stad wilde na het vertrek van Castelein het salaris van de nieuwe haven-topman weer in lijn brengen met de Balkenende-norm (235.000 euro). Castelein toucheerde in het laatste volle jaar als ceo van het havenbedrijf bijna drie keer die norm.

Overgangsregeling

Voor de huidige twee directieleden Siemons en De Leeuw, die ook ruimschoots boven de Balkenende-norm zitten, is een overgangsregeling afgesproken, meldt het havenbedrijf. Siemons krijgt in zijn nieuwe functie als topman een vergelijkbare beloning als tijdens zijn periode als coo van het Havenbedrijf Rotterdam.