Het sterk verbeterde resultaat verraste de Amerikaanse beursanalisten, die juist een teruggang in de inkomsten hadden voorzien bij de expresvervoerder.

Twee kanten

Voor UPS sneedt het mes over het tweede kwartaal eigenlijk aan twee kanten. Zo was er allereerst het grotere aanbod aan pakketen uit de e-commerce. Daarnaast profiteerde UPS van de grote vraag aan luchtvrachtcapaciteit in de wereld door het wegvallen van de meeste passagiersvluchten de laatste maanden. De Amerikaanse pakketvervoerder beschikt samen met concurrent FedEx over de grootste vrachtvloot van de wereld en zag door de grote vraag aan vrachtruimte en de hoge luchtvrachttarieven het resultaat sterk verbeteren.

Zo steeg de omzet uit het luchtvrachtaanbod met 8%. Ondanks de winstverbetering geeft UPS voor dit jaar nog geen winstverwachting af. Daarvoor is de markt te onzeker, stelt de directie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement