Aantal fusies en overnames in logistiek stijgt flink

Wereldwijd hebben in het tweede kwartaal ruim een derde meer grote fusies en overnames in de transport- en logistieke sector plaatsgevonden dan in het eerste kwartaal.

Het volume van de fusies en overnames, gerekend naar de waarde van de betrokken ondernemingen, steeg 23% naar 20 miljard dollar, zo blijkt uit cijfers van consultant PWC.

De gemiddelde transactie was dus wat kleiner dan in het eerste kwartaal. De waarde ervan daalde van 427 naar 393 miljoen dolar. In de Eurozone verdubbelde het volume van de transacties naar 3,3 miljard dollar.

In de regio Azië en het Pacifisch gebied werden 24 grote transacties gesloten met een totale waarde van 13,9 miljard dollar. Een van die grote overnames was die van de haven van Newcastle in Australië, één van de grootste kolenhavens ter wereld.

De gemiddelde overnameprijs steeg naar een record: er werd 2,2 keer de jaaromzet voor de over te nemen onderneming op tafel gelegd. Vaak, in 51% van alle transacties, was daar een investeringsfonds bij betrokken. Die fondsen waren goed voor 70% van het volume van de transacties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Aantal fusies en overnames in logistiek stijgt flink | NT

Aantal fusies en overnames in logistiek stijgt flink

Wereldwijd hebben in het tweede kwartaal ruim een derde meer grote fusies en overnames in de transport- en logistieke sector plaatsgevonden dan in het eerste kwartaal.

Het volume van de fusies en overnames, gerekend naar de waarde van de betrokken ondernemingen, steeg 23% naar 20 miljard dollar, zo blijkt uit cijfers van consultant PWC.

De gemiddelde transactie was dus wat kleiner dan in het eerste kwartaal. De waarde ervan daalde van 427 naar 393 miljoen dolar. In de Eurozone verdubbelde het volume van de transacties naar 3,3 miljard dollar.

In de regio Azië en het Pacifisch gebied werden 24 grote transacties gesloten met een totale waarde van 13,9 miljard dollar. Een van die grote overnames was die van de haven van Newcastle in Australië, één van de grootste kolenhavens ter wereld.

De gemiddelde overnameprijs steeg naar een record: er werd 2,2 keer de jaaromzet voor de over te nemen onderneming op tafel gelegd. Vaak, in 51% van alle transacties, was daar een investeringsfonds bij betrokken. Die fondsen waren goed voor 70% van het volume van de transacties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement