Portbase zet haar digitale infrastructuur in de cloud

ICT

Portbase heeft het Nederlandse Port Community System (PCS) volledig verhuisd naar de public cloud van Amazon Web Services (AWS). Hiermee wil Portbase het systeem klaar hebben om toekomstige ontwikkelingen in en om de Nederlandse havens digitaal te faciliteren.

‘De verhuizing naar de cloud is veel meer dan alleen een verhuizing’, zegt Portbase-directeur Peter de Graaf. ‘Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razendsnel tempo op en de noodzaak om hierop aan te haken is groot. Met deze stap heeft Portbase als één van de eerste bedrijven in de havenlogistiek haar volledige dienstverlening in de cloud staan. Dit verstevigt onze rol als de informatiehub in de Nederlandse havens.’

Automatisering

Een team van acht man heeft een jaar lang aan de verhuizing gewerkt. Voorheen werd gebruik gemaakt van klassieke hosting voor de digitale diensten van Portbase. De Graaf: ’De extra mogelijkheden die we hiermee creëren, zijn zeer waardevol voor ons en de hele community van vijftienduizend gebruikers. We kunnen veel flexibeler omgaan met en inspelen op behoeften. Het wordt een stuk eenvoudiger om iets in productie te releasen, te wijzigen of iets nieuws toe te voegen, waarbij we zoveel mogelijk handelingen automatiseren.’

Flexibiliteit en de hoge betrouwbaarheid zijn volgens hem de belangrijkste redenen voor de overstap. Door de nieuwe cloud-omgeving zal een mogelijke verstoring veel minder impact hebben op de totale performance van het PCS. De Graaf: ‘Met AWS is op securitygebied een zeer volwassen omgeving neergezet. De beveiliging voor de cloud voldoet aan meer standaarden dan die gelden voor traditionele omgevingen.’

Lees ook: ‘Ook digitale infrastructuur bepalend voor kwaliteit haven’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Portbase zet haar digitale infrastructuur in de cloud | NT

Portbase zet haar digitale infrastructuur in de cloud

ICT

Portbase heeft het Nederlandse Port Community System (PCS) volledig verhuisd naar de public cloud van Amazon Web Services (AWS). Hiermee wil Portbase het systeem klaar hebben om toekomstige ontwikkelingen in en om de Nederlandse havens digitaal te faciliteren.

‘De verhuizing naar de cloud is veel meer dan alleen een verhuizing’, zegt Portbase-directeur Peter de Graaf. ‘Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razendsnel tempo op en de noodzaak om hierop aan te haken is groot. Met deze stap heeft Portbase als één van de eerste bedrijven in de havenlogistiek haar volledige dienstverlening in de cloud staan. Dit verstevigt onze rol als de informatiehub in de Nederlandse havens.’

Automatisering

Een team van acht man heeft een jaar lang aan de verhuizing gewerkt. Voorheen werd gebruik gemaakt van klassieke hosting voor de digitale diensten van Portbase. De Graaf: ’De extra mogelijkheden die we hiermee creëren, zijn zeer waardevol voor ons en de hele community van vijftienduizend gebruikers. We kunnen veel flexibeler omgaan met en inspelen op behoeften. Het wordt een stuk eenvoudiger om iets in productie te releasen, te wijzigen of iets nieuws toe te voegen, waarbij we zoveel mogelijk handelingen automatiseren.’

Flexibiliteit en de hoge betrouwbaarheid zijn volgens hem de belangrijkste redenen voor de overstap. Door de nieuwe cloud-omgeving zal een mogelijke verstoring veel minder impact hebben op de totale performance van het PCS. De Graaf: ‘Met AWS is op securitygebied een zeer volwassen omgeving neergezet. De beveiliging voor de cloud voldoet aan meer standaarden dan die gelden voor traditionele omgevingen.’

Lees ook: ‘Ook digitale infrastructuur bepalend voor kwaliteit haven’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement