Seko wil in Ierland zelf actief worden omdat veel grote klanten daarom vragen. Het bedrijf wijst op de sterke groei van de Ierse economie. Deze bedroeg volgens de jongste prognoses van de Europese Commissie vorig jaar 5,6%, terwijl de hele Europese economie met gemiddeld 2,1% toenam. In 2017 kwam Ierland zelfs uit op een groei van 7,3%.

Opslagfaciliteit

In Harristown, in het graafschap Kildare, ten westen van Dublin, heeft Seko nu een eigen kantoor geopend met opslagfaciliteit. Het bedrijf mikt daarbij op klanten in de detailhandel, high tech en medische apparatuur. Het richt zich ook tot het innovatieve Ierse midden- en kleinbedrijf.

In de afgelopen jaren heeft Seko zijn internationale aanwezigheid sterk uitgebreid. Er kwamen vorig jaar bijvoorbeeld vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Hongkong, Mexico City, New York, Chicago en Amsterdam. In Duitsland werd een samenwerking aangegaan met Hermes, de logistieke dochter van online-warenhuis Otto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement