Een eerste groep stakers legt tussen 10.00 uur en 12.00 uur het werk neer. De tweede groep zal tijdens de shift van 12.00 uur tot 14.00 uur niet werken, kondigde de bond aan. Sectorhoofd van FNV Handel Mari Martens kon niet exact zeggen hoeveel personeel mee zal doen aan de acties, hoewel deelname van zo’n 50 vakbondsleden voor de hand ligt.

Vertraging

Martens verwacht dat de levering aan de supermarkten Dirk van de Broek en Dekamarkt vertraging zal oplopen, maar voorspelt geen grote verstoringen van de bevoorrading. Supermarktmedewerkers willen klanten aanvankelijk zo min mogelijk overlast veroorzaken, aldus FNV.

Supermarkten hebben in cao-onderhandelingen een loonsverhoging van 4 procent in twee jaar tijd geboden, terwijl werknemers 5 procent eisen. FNV vindt het onbespreekbaar dat de lonen in de eerste stap slechts 1,5 procent stijgen. Dit zou volgens de bond onder het inflatieniveau liggen waardoor werknemers erop achteruit gaan. Daarnaast verzet FNV zich tussen een beoogde halvering van toeslagen voor werk op zon- en feestdagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement