In de nacht van 25 november werd er aan de Ammerzodenseweg in Hedel een pand in brand gestoken. Het was niet meer te redden en twee bewoners raakten gewond. De bewoners waren twee ex-medewerkers van de fruitimporteur. Zij en andere medewerkers werden afgeperst en bedreigd nadat het fruitbedrijf een partij drugs die tussen Zuid-Amerikaans fruit zat, aan de politie had gegeven.

Afgelopen dinsdag heeft de politie in Naarden en Bussum nog twee aanhoudingen verricht in deze zaak. Hoofdverdachte Ali G. (35) uit Bussum, die al werd verdacht van afpersing, zit daarom opnieuw vast en nu mede op verdenking van brandstichting en het veroorzaken van explosies. Hij wordt vrijdag met de man uit Naarden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Drie andere verdachten stonden recent voor de rechtbank in Arnhem. Tegen Ali el I. (33) uit Hilversum en Ouafil M. (31) uit Kortenhoef zijn gevangenisstraffen van 1,5 jaar geëist voor een poging tot afpersing. Een 24-jarige vrouw uit Hilversum hoorde een taakstraf van honderd uur tegen zich eisen, naast een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. De rechtbank doet uitspraak op 20 januari.