De bedrijven die zich aan het samenwerkingsverband hebben verbonden, zijn tezamen momenteel verantwoordelijk voor 30% van de wereldwijde CO2-emissies. Later dit jaar wil het Mission Possible Partnership de eerste concrete plannen ontvouwen om de groene ambities de komende jaren in daden te kunnen omzetten.

De oprichting van het Mission Possible Partnership kreeg woensdag zijn beslag tijdens het World Economic Forum van Davos, de jaarvergadering waarvoor ceo’s, politici en andere prominenten zich normaliter altijd verzamelen in een luxe skiresort in de Zwitserse bergen. Vanwege de coronapandemie moesten de deelnemers zich dit keer keer behelpen met een online forum. Het is de bedoeling dat er eind mei nog wel een fysieke jaarontmoeting komt, maar die vindt niet plaats in Davos, maar staat gepland in Singapore.

Maersk

Het is overigens niet voor het eerst dat grote concerns beloven samen ten strijde te trekken tegen het klimaatprobleem. Zo behoorde Maersk vorig jaar zomer ook tot de oprichters van het initiatief Transform To Net Zero, samen met onder andere Mercedes-Benz, Unilever, Microsoft en Starbucks.