Jumbo breidt centraal dc Nieuwegein nu alweer fors uit

Eerder dan gepland

Jumbo is nu alweer gestart met de uitbreiding van het vorig jaar geopende gemechaniseerd centraal distributiecentrum in Nieuwegein. Naast een uitbreiding van de verwerkingscapaciteit voor houdbare producten met ruim 6.000 vierkante meter aan mechanisatie, inclusief 11 gerobotiseerde lijnen, komt op het terrein ook een nieuw gemechaniseerd dc voor de categorie Vers ter grootte van zo’n 40.000 vierkante meter.

‘De snelle groei van Jumbo vraagt om een tijdige vergroting van de logistieke capaciteit’, licht de supermarktketen toe. Bij het in 2018 verwerven van de grond, ter grootte van ruim 200.000 vierkante meter op bedrijventerrein De Liesbosch in Nieuwegein, was al rekening gehouden met uitbreidingsmogelijkheden. Ook in het reeds bestaande pand, het dc voor houdbare producten, is ruimte voorzien voor uitbreiding van de mechanische verwerkingscapaciteit. Jumbo verwacht de uitbreiding van het bestaande dc voor categorie houdbaar vanaf juni 2022 in gebruik te kunnen nemen. Het nieuwe gemechaniseerde dc voor de categorie Vers is naar verwachting begin 2024 klaar.

Eerder dan gepland

‘De uitbreiding van dc Nieuwegein komt eerder dan oorspronkelijk gepland’, vertelt Karel de Jong, directeur Supply Chain bij Jumbo. ‘De verdere uitbreiding van ons winkelbestand, de groei in online en de vergroting van ons productassortiment vragen om snellere actie. Daarom is het erg prettig dat we al rekening hebben gehouden met de toekomstige uitbreiding van de mechanisatie. Tevens is het terrein zodanig ingericht dat we effectief kunnen opschalen met de nieuwbouw van dc voor verse producten. Onze regionale distributiecentra krijgen zo ruimte vrij om zich meer toe te leggen op ‘ultraverse’ producten, zoals groenten en fruit. Dat is hoognodig, want door onze groei stijgt ook de vraag naar producten uit die categorie erg sterk.’

Het huidige hoogbouwmagazijn (inboundproces) van centrale dc voor houdbare producten wordt uitgebreid met 1.700 vierkante meter mechanisatie in twee extra hoogbouwgangen. Het orderverzamelgebied wordt uitgebreid met 4.500 vierkante meter inclusief 11 gerobotiseerde lijnen. Voor de uitbreiding is wederom gekozen voor een machinaal orderpick-systeem, die ervoor zorgt dat vrijwel alle producten gemechaniseerd op de rolcontainer kunnen worden geplaatst. De volgorde van stapeling van de rolcontainer sluit aan op de wijze waarop de producten in de winkels in de schappen staan. Zo kunnen de producten eenvoudiger verwerkt worden.

Extra capaciteit

Door de uitbreiding van de mechanisatie van het centrale dc Houdbaar wordt de totale omvang in het pand met ruim 6.000 vierkante meter vergroot tot meer dan 50.000 vierkante meter. Het aantal artikelen in de categorie langer houdbare producten kan de komende jaren stijgen tot 16.000 stuks. Met de extra capaciteit groeit het aantal colli houdbare producten van 2 miljoen naar 2,6 miljoen per week. Het centrale dc Vers zal zich vanaf de opening in 2024 toeleggen op de gemechaniseerde nationale distributie van verse producten met een houdbaarheid vanaf 8 dagen. In deze categorie vallen artikelen zoals zuivel, kaas, vleeswaren, tapas, salades en gekoelde dranken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Jumbo breidt centraal dc Nieuwegein nu alweer fors uit | NT

Jumbo breidt centraal dc Nieuwegein nu alweer fors uit

Eerder dan gepland

Jumbo is nu alweer gestart met de uitbreiding van het vorig jaar geopende gemechaniseerd centraal distributiecentrum in Nieuwegein. Naast een uitbreiding van de verwerkingscapaciteit voor houdbare producten met ruim 6.000 vierkante meter aan mechanisatie, inclusief 11 gerobotiseerde lijnen, komt op het terrein ook een nieuw gemechaniseerd dc voor de categorie Vers ter grootte van zo’n 40.000 vierkante meter.

‘De snelle groei van Jumbo vraagt om een tijdige vergroting van de logistieke capaciteit’, licht de supermarktketen toe. Bij het in 2018 verwerven van de grond, ter grootte van ruim 200.000 vierkante meter op bedrijventerrein De Liesbosch in Nieuwegein, was al rekening gehouden met uitbreidingsmogelijkheden. Ook in het reeds bestaande pand, het dc voor houdbare producten, is ruimte voorzien voor uitbreiding van de mechanische verwerkingscapaciteit. Jumbo verwacht de uitbreiding van het bestaande dc voor categorie houdbaar vanaf juni 2022 in gebruik te kunnen nemen. Het nieuwe gemechaniseerde dc voor de categorie Vers is naar verwachting begin 2024 klaar.

Eerder dan gepland

‘De uitbreiding van dc Nieuwegein komt eerder dan oorspronkelijk gepland’, vertelt Karel de Jong, directeur Supply Chain bij Jumbo. ‘De verdere uitbreiding van ons winkelbestand, de groei in online en de vergroting van ons productassortiment vragen om snellere actie. Daarom is het erg prettig dat we al rekening hebben gehouden met de toekomstige uitbreiding van de mechanisatie. Tevens is het terrein zodanig ingericht dat we effectief kunnen opschalen met de nieuwbouw van dc voor verse producten. Onze regionale distributiecentra krijgen zo ruimte vrij om zich meer toe te leggen op ‘ultraverse’ producten, zoals groenten en fruit. Dat is hoognodig, want door onze groei stijgt ook de vraag naar producten uit die categorie erg sterk.’

Het huidige hoogbouwmagazijn (inboundproces) van centrale dc voor houdbare producten wordt uitgebreid met 1.700 vierkante meter mechanisatie in twee extra hoogbouwgangen. Het orderverzamelgebied wordt uitgebreid met 4.500 vierkante meter inclusief 11 gerobotiseerde lijnen. Voor de uitbreiding is wederom gekozen voor een machinaal orderpick-systeem, die ervoor zorgt dat vrijwel alle producten gemechaniseerd op de rolcontainer kunnen worden geplaatst. De volgorde van stapeling van de rolcontainer sluit aan op de wijze waarop de producten in de winkels in de schappen staan. Zo kunnen de producten eenvoudiger verwerkt worden.

Extra capaciteit

Door de uitbreiding van de mechanisatie van het centrale dc Houdbaar wordt de totale omvang in het pand met ruim 6.000 vierkante meter vergroot tot meer dan 50.000 vierkante meter. Het aantal artikelen in de categorie langer houdbare producten kan de komende jaren stijgen tot 16.000 stuks. Met de extra capaciteit groeit het aantal colli houdbare producten van 2 miljoen naar 2,6 miljoen per week. Het centrale dc Vers zal zich vanaf de opening in 2024 toeleggen op de gemechaniseerde nationale distributie van verse producten met een houdbaarheid vanaf 8 dagen. In deze categorie vallen artikelen zoals zuivel, kaas, vleeswaren, tapas, salades en gekoelde dranken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement