In juni werden er nog 0,7% meer goederen verhandeld tussen landen dan een maand eerder. Dat de mondiale handel nu afneemt, komt onder andere door de aanhoudende daling in China. De op één na grootste economie van de wereld importeert sinds april iedere maand iets minder. De Chinese uitvoer daalt sinds februari van dit jaar.

Wereldwijd hebben logistieke ketens dit jaar veel last gehad van opstoppingen. Door het economisch herstel is er ineens grote vraag naar containervervoer over zee, halfgeleiders en grondstoffen, waardoor schaarste ontstaat.

Het CPB meldde ook dat de industriële productie in juli gelijk is gebleven aan die in juni. In die maand steeg de wereldwijde productie door industriebedrijven nog met 1,2%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement