Deens kledingbedrijf Bestseller bouwt mega-dc in Lelystad

Flevokust Haven

Het Deense kledingbedrijf Bestseller, verkoper van merken als Jack & Jones, Only, Vero Moda en Name it, gaat op bedrijventerrein Flevokust Haven in Lelystad een distributiecentrum bouwen van ruim 100.000 vierkante meter.

Het bedrijf heeft een terrein gekocht van 28 hectare en verwacht het dc ‘niet later dan het begin van 2026’ te zullen openen. Bestseller omschrijft het te bouwen pand als een ‘high-tech logistiek centrum’. De Deense kledingmaker zegt met het dc ‘dichterbij zijn Europese klanten’ te willen gaan zitten.

‘De afgelopen jaren ervaren we een toenemende behoefte aan capaciteit in onze supply chain’, zo verklaart cfo Thomas Børglum Jensen van Bestseller de investering in Lelystad. ‘We hebben een optimale locatie gevonden voor een centrum dat onze gehele logistieke opzet kan versterken.’

Bestseller verwacht in het warehouse in Lelystad werk te kunnen bieden aan meer dan 250 mensen. De Lelystadse wethouder Adam Elzakalai zegt in het persbericht van het Deense kledingbedrijf op zijn beurt een groei van de werkgelegenheid voor de stad te verwachten tot wel 500 arbeidsplaatsen. Elzakalai stelt in hetzelfde persbericht dat er veel interesse van bedrijven is om zich te vestigen bij de haven van Flevokust, volgens hem ‘een van de logistieke hotspots in Nederland’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Deens kledingbedrijf Bestseller bouwt mega-dc in Lelystad | NT

Deens kledingbedrijf Bestseller bouwt mega-dc in Lelystad

Flevokust Haven

Het Deense kledingbedrijf Bestseller, verkoper van merken als Jack & Jones, Only, Vero Moda en Name it, gaat op bedrijventerrein Flevokust Haven in Lelystad een distributiecentrum bouwen van ruim 100.000 vierkante meter.

Het bedrijf heeft een terrein gekocht van 28 hectare en verwacht het dc ‘niet later dan het begin van 2026’ te zullen openen. Bestseller omschrijft het te bouwen pand als een ‘high-tech logistiek centrum’. De Deense kledingmaker zegt met het dc ‘dichterbij zijn Europese klanten’ te willen gaan zitten.

‘De afgelopen jaren ervaren we een toenemende behoefte aan capaciteit in onze supply chain’, zo verklaart cfo Thomas Børglum Jensen van Bestseller de investering in Lelystad. ‘We hebben een optimale locatie gevonden voor een centrum dat onze gehele logistieke opzet kan versterken.’

Bestseller verwacht in het warehouse in Lelystad werk te kunnen bieden aan meer dan 250 mensen. De Lelystadse wethouder Adam Elzakalai zegt in het persbericht van het Deense kledingbedrijf op zijn beurt een groei van de werkgelegenheid voor de stad te verwachten tot wel 500 arbeidsplaatsen. Elzakalai stelt in hetzelfde persbericht dat er veel interesse van bedrijven is om zich te vestigen bij de haven van Flevokust, volgens hem ‘een van de logistieke hotspots in Nederland’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement