Eén op de drie werknemers geeft aan dat bij zijn bedrijf de basisregels niet correct worden gehanteerd. 56% van de werkenden in de logistieke sector, die hebben meegedaan aan dit onderzoek, zegt dat hij tijdens zijn werkzaamheden meer afstand dan voorheen wenst te houden. Ongeveer de helft (54%) verwacht dat een collega die verkouden is niet naar werk komt.

Bovenstaande cijfers laten volgens Protime zien dat Covid-19 de logistieke sector heeft veranderd. 63% van de werknemers verwacht dat de sector voorgoed is veranderd. De veranderingen die logistieke werknemers vooral merken sinds het uitbreken van de coronacrisis is een hogere werkdruk (38%), een groter tekort aan personeel (36%) en een daling in medewerkerstevredenheid (19%). De enige positieve uitkomst van het onderzoek is dat 23% geen verschil merkt wat betreft de huidige werksituatie vergeleken met de situatie voor de pandemie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement