Handel Chinese provincies met landen op Zijderoute groeit fors

Olie en landbouwproducten

In verschillende Chinese provincies is de hoeveelheid handel met landen op de Nieuwe Zijderoute in 2021 fors gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. In de Oost-Chinese provincie Shandong groeide de handel met deze landen in 2021 met bijna 41%. 

De oostelijke kustprovincie is één van de meest dichtbevolkte provincies van China en omvat enkele belangrijke havens, zoals de haven van Qingdao. Er wordt in de provincie veel aandacht besteed aan landbouw. De provincie ontwikkelde daarnaast een omvangrijke industrie. Qingdao kent bijvoorbeeld een uitgebreide textielindustrie.

De export van de provincie naar de landen op de Nieuwe Zijderoute groeide met 39,7%. De import met deze landen steeg met 42,2%. Vooral de import van olie en landbouwproducten steeg sterk in 2021.

Ook andere provincies maken melding van een kleine groei van de handel met landen op de Nieuwe Zijderoute. Zo groeide de handel van Yunnan, een armere provincie in het Zuid-Westen van China, met de landen op de Nieuwe Zijderoute met 7,5%.

De handel van de centraal-Chinese provincie Henan met de landen op de Nieuwe Zijderoute groeide met 16,4% ten opzichte van het jaar ervoor. De provincie exporteerde in 2021 vooral mobiele telefoons, arbeidsintensieve producten en producten gemaakt van menselijk haar naar het buitenland. De import bestond vooral uit metaalerts en onderdelen voor audio- en videoapparatuur.

Om welke landen het precies gaat op de Nieuwe Zijderoute, dat noemt het staatspersbureau niet

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Handel Chinese provincies met landen op Zijderoute groeit fors | NT

Handel Chinese provincies met landen op Zijderoute groeit fors

Olie en landbouwproducten

In verschillende Chinese provincies is de hoeveelheid handel met landen op de Nieuwe Zijderoute in 2021 fors gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. In de Oost-Chinese provincie Shandong groeide de handel met deze landen in 2021 met bijna 41%. 

De oostelijke kustprovincie is één van de meest dichtbevolkte provincies van China en omvat enkele belangrijke havens, zoals de haven van Qingdao. Er wordt in de provincie veel aandacht besteed aan landbouw. De provincie ontwikkelde daarnaast een omvangrijke industrie. Qingdao kent bijvoorbeeld een uitgebreide textielindustrie.

De export van de provincie naar de landen op de Nieuwe Zijderoute groeide met 39,7%. De import met deze landen steeg met 42,2%. Vooral de import van olie en landbouwproducten steeg sterk in 2021.

Ook andere provincies maken melding van een kleine groei van de handel met landen op de Nieuwe Zijderoute. Zo groeide de handel van Yunnan, een armere provincie in het Zuid-Westen van China, met de landen op de Nieuwe Zijderoute met 7,5%.

De handel van de centraal-Chinese provincie Henan met de landen op de Nieuwe Zijderoute groeide met 16,4% ten opzichte van het jaar ervoor. De provincie exporteerde in 2021 vooral mobiele telefoons, arbeidsintensieve producten en producten gemaakt van menselijk haar naar het buitenland. De import bestond vooral uit metaalerts en onderdelen voor audio- en videoapparatuur.

Om welke landen het precies gaat op de Nieuwe Zijderoute, dat noemt het staatspersbureau niet

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement