DG IenW: ‘Digitale infrastructuur is een bewuste ingreep in de markt’

Interview

Alleen door voorop te lopen op het gebied van digitalisering, kan de Nederlandse transportsector zijn koppositie op de wereldmarkt behouden, zo stelt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het deze week gelanceerde programma Digitale Infrastructuur Logistiek (DIL), dat tot eind 2026 zal lopen, moet daarvoor gaan zorgen. Een gesprek met Ruth Clabbers, directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme zaken bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

Foto: ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

DG IenW: ‘Digitale infrastructuur is een bewuste ingreep in de markt’ | NT

DG IenW: ‘Digitale infrastructuur is een bewuste ingreep in de markt’

Interview

Alleen door voorop te lopen op het gebied van digitalisering, kan de Nederlandse transportsector zijn koppositie op de wereldmarkt behouden, zo stelt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het deze week gelanceerde programma Digitale Infrastructuur Logistiek (DIL), dat tot eind 2026 zal lopen, moet daarvoor gaan zorgen. Een gesprek met Ruth Clabbers, directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme zaken bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

Foto: ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen