WDP voert winst verder op in eerste halfjaar

Veel Nederlandse projecten

WDP heeft een sterk eerste halfjaar achter de rug. De winst ging met 26% omhoog bij het logistieke vastgoedbedrijf uit België, dat de afgelopen periode onder meer een aantal grote projecten in Nederland afrondde.

Foto: WDP

Dat meldt WDP (Warehouses de Pauw) in zijn halfjaarverslag. De winst kwam uit op 144,4 miljoen euro. Het vastgoedresultat bedroeg 173,3 miljoen euro (+12,7%).

De vastgoedinvesteerder sloot het eerste halfjaar af met een bezettingsgraad van 98,6%. Het concern heeft een portefeuille van meer dan 7 miljoen vierkante meter aan panden op 290 locaties, waarvan de reele waarde 6,7 miljard euro bedraagt.

WDP kon in het eerste halfjaar een flinke lijst met voorverhuurde projecten opleveren, met een aanvangsrendement van 6,3% bij een totale investering van 219 miljoen euro. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten is 14,5 jaar.

Van die investeringen, in totaal goed voor bijna 309.000 vierkante meter, komt meer dan de helft voor rekening van investeringen in Nederland. Het gaat daarbij om ruim 187.000 vierkante meter en 136 miljoen euro.

De Jong Verpakkingen

De grootste investering was een warehouse voor De Jong Verpakkingen in de Lier, ter grootte van 83.000 vierkante meter en een investering van 54 miljoen euro. Verder waren er opleveringen in Barendrecht (Ahold), Breda (Lidl), Zwolle (Wehkamp) en Amsterdam (Dynalogic).

WDP meldt verder dat nog eens 573.000 vierkante meter aan projecten in uitvoering is, goed voor een investering van in totaal 425 miljoen euro. Daarvan verrijst 152.000 vierkante meter in Nederland, en 275.000 vierkante meter in België. Van deze projecten is 90% al voorverhuurd.

WDP ziet 12% van alle huurcontracten dit jaar afgelopen. Daarvan is 80% verlengd, zo meldt het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

WDP voert winst verder op in eerste halfjaar | NT

WDP voert winst verder op in eerste halfjaar

Veel Nederlandse projecten

WDP heeft een sterk eerste halfjaar achter de rug. De winst ging met 26% omhoog bij het logistieke vastgoedbedrijf uit België, dat de afgelopen periode onder meer een aantal grote projecten in Nederland afrondde.

Foto: WDP

Dat meldt WDP (Warehouses de Pauw) in zijn halfjaarverslag. De winst kwam uit op 144,4 miljoen euro. Het vastgoedresultat bedroeg 173,3 miljoen euro (+12,7%).

De vastgoedinvesteerder sloot het eerste halfjaar af met een bezettingsgraad van 98,6%. Het concern heeft een portefeuille van meer dan 7 miljoen vierkante meter aan panden op 290 locaties, waarvan de reele waarde 6,7 miljard euro bedraagt.

WDP kon in het eerste halfjaar een flinke lijst met voorverhuurde projecten opleveren, met een aanvangsrendement van 6,3% bij een totale investering van 219 miljoen euro. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten is 14,5 jaar.

Van die investeringen, in totaal goed voor bijna 309.000 vierkante meter, komt meer dan de helft voor rekening van investeringen in Nederland. Het gaat daarbij om ruim 187.000 vierkante meter en 136 miljoen euro.

De Jong Verpakkingen

De grootste investering was een warehouse voor De Jong Verpakkingen in de Lier, ter grootte van 83.000 vierkante meter en een investering van 54 miljoen euro. Verder waren er opleveringen in Barendrecht (Ahold), Breda (Lidl), Zwolle (Wehkamp) en Amsterdam (Dynalogic).

WDP meldt verder dat nog eens 573.000 vierkante meter aan projecten in uitvoering is, goed voor een investering van in totaal 425 miljoen euro. Daarvan verrijst 152.000 vierkante meter in Nederland, en 275.000 vierkante meter in België. Van deze projecten is 90% al voorverhuurd.

WDP ziet 12% van alle huurcontracten dit jaar afgelopen. Daarvan is 80% verlengd, zo meldt het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement