De zaak van de leeggeroofde kobaltcontainers

Ladingdiefstal

Containerdieven hebben een voorkeur voor echt kostbare lading, zoals kobalt. Verzekeren van containertransport wordt daardoor duurder. De markt neemt maatregelen om diefstal tegen te gaan, bijvoorbeeld met het beveiligingssysteem ‘Vertrouwensketen’ in de Rotterdamse haven. En is er toch een container verdwenen, dan is het volgens de ene schade-expert zinvol om ‘aangifte te doen en erachteraan te gaan’, al waarschuwt een ander dat ‘dit soort zaken zelden wordt opgelost’.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

De zaak van de leeggeroofde kobaltcontainers | NT

De zaak van de leeggeroofde kobaltcontainers

Ladingdiefstal

Containerdieven hebben een voorkeur voor echt kostbare lading, zoals kobalt. Verzekeren van containertransport wordt daardoor duurder. De markt neemt maatregelen om diefstal tegen te gaan, bijvoorbeeld met het beveiligingssysteem ‘Vertrouwensketen’ in de Rotterdamse haven. En is er toch een container verdwenen, dan is het volgens de ene schade-expert zinvol om ‘aangifte te doen en erachteraan te gaan’, al waarschuwt een ander dat ‘dit soort zaken zelden wordt opgelost’.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding