‘Muizenplaag’ dwingt Picnic Zaans dc te sluiten

Voedsel-en Warenautoriteit grijpt in na inspectie

Online supermarktketen Picnic heeft op last van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) het 20.000 vierkante meter grote magazijn in Zaandam moeten sluiten. De dienst constateerde bij een inspectie van het pand dat er sprake was van ‘een muizenplaag’.

Foto: NT / Malini Witlox

Dat meldt de NVWA aan De Telegraaf. Picnic moet nu het Noord-Hollandse distributiecentrum geheel ontruimen, schoonmaken en muizenvrij maken, heet het. Dan zal eerst worden bekeken door de inspectiedienst of het dc weer geschikt is voor de distributie van levensmiddelen en open kan. Hoe de muizenplaag is ontstaan en waarom er niet eerder door de online supermarkt zelf is ingegrepen, is onduidelijk.

Regels aangescherpt

Picnic zegt in een reactie dat de logistieke activiteiten van het dc in Zaandam zullen worden overgenomen door andere centra in de buurt gedurende de grondige schoonmaakbeurt. Hoe lang die zal duren, is niet duidelijk. In overleg met de NVWA zullen ook de interne hygiëneregels worden aangescherpt om een herhaling te voorkomen.

De supermarkt verwacht dat de tijdelijke maatregelen geen grote gevolgen zullen hebben voor de dienstverlening, al kan een woordvoerder niet uitsluiten dat de boodschappen wat later aan de huisdeur zullen worden afgeleverd.

‘Muizenplaag’ dwingt Picnic Zaans dc te sluiten | NT

‘Muizenplaag’ dwingt Picnic Zaans dc te sluiten

Voedsel-en Warenautoriteit grijpt in na inspectie

Online supermarktketen Picnic heeft op last van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) het 20.000 vierkante meter grote magazijn in Zaandam moeten sluiten. De dienst constateerde bij een inspectie van het pand dat er sprake was van ‘een muizenplaag’.

Foto: NT / Malini Witlox

Dat meldt de NVWA aan De Telegraaf. Picnic moet nu het Noord-Hollandse distributiecentrum geheel ontruimen, schoonmaken en muizenvrij maken, heet het. Dan zal eerst worden bekeken door de inspectiedienst of het dc weer geschikt is voor de distributie van levensmiddelen en open kan. Hoe de muizenplaag is ontstaan en waarom er niet eerder door de online supermarkt zelf is ingegrepen, is onduidelijk.

Regels aangescherpt

Picnic zegt in een reactie dat de logistieke activiteiten van het dc in Zaandam zullen worden overgenomen door andere centra in de buurt gedurende de grondige schoonmaakbeurt. Hoe lang die zal duren, is niet duidelijk. In overleg met de NVWA zullen ook de interne hygiëneregels worden aangescherpt om een herhaling te voorkomen.

De supermarkt verwacht dat de tijdelijke maatregelen geen grote gevolgen zullen hebben voor de dienstverlening, al kan een woordvoerder niet uitsluiten dat de boodschappen wat later aan de huisdeur zullen worden afgeleverd.