ASL, eigenaar van onder meer de Belgische vrachtmaatschappij met de gelijknamige naam, vliegt onder meer pakketten voor FedEx binnen Europa. Daarvoor nam het enkele jaren geleden TNT Airways over.

Volgens financieel topman Mark O’Kelly van de groep kan met het geld de aanschaf van 10 extra B737-800 Converted Freighter (BCF) worden gefinancierd. In totaal zullen voor het einde van volgend jaar twintig B737-800’s, een type waar bijvoorbeeld Ryanair passagiers mee vliegt binnen Europa, worden omgebouwd tot vrachtvliegtuigen. ASL heeft al drie stuks ontvangen.

Geen ontslagen

ASL Holding wijst er op dat het tijdens de coronacrisis van vorig jaar rond de 80% van de vloot kon benutten en er geen corona-gerelateerd ontslagen zijn gevallen onder de  2500 medewerkers.

De ASL Holding telt behalve ASL Airlines Belgium vier andere luchtmaatschappijen in Europa: ASL Airlines Ireland, ASL Airlines Hungary, ASL Airlines France en ASL Airlines United Kingdom. Zij vliegen hoofdzakelijke pakketten binnen Europa voor de grote expresvervoerders en e-commerce bedrijven. De Ierse en Belgische dochters voeren ook intercontinentale vrachtvluchten uit.

Brexit

ASL Airlines United Kingdom werd in maart opgezet om speciaal de Britse vrachtmarkt te bedienen na de brexit en het wegvallen van de EU-luchtvaartregels voor het land. ASL beschikt in het Verenigd Koninkrijk voorlopig over een ATR72-200F, dat opereert tussen East Midlands Airport en het Noord-Ierse Belfast.

Foto: Anna Zvereva from Tallinn, Estonia – ASL Airlines Belgium

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding