Vooral een grondafhandelingsbedrijf op de luchthaven is getroffen. Vijf werknemers van de terminal bleken vorige week besmet te zijn met corona. De vrachtzone op de luchthaven is daarop grotendeels gesloten.

ANA

Door de vertraging zijn essentiële elektrische onderdelen nog niet geleverd. De productiestop is van invloed op de productie van de CX-5 SUV, maar ook van andere modellen aldus Mazda. De autoproducent houdt niet bij welke vrachtvervoerder de onderdelen vervoerd, maar het lijkt om de Japanse luchtvaartmaatschappij ANA te gaan waar de problemen spelen, aldus een woordvoerder van Mazda.

ANA zei woensdag nog in een verklaring dat er minder vluchten van en naar China worden uitgevoerd. En dat er beperkingen zijn rond vracht als gevolg van de Covid-19-situatie daar. ANA rekent erop dat de situatie tot zeker 5 september aanhoudt.

Mazda legt nu de productie van zijn fabrieken in Hiroshima en Hofu zeker tot en met vrijdag stil vanwege de tekorten aan onderdelen. Daarbij is het onzeker wanneer de vrachtdiensten zullen worden hervat. Die fabrieken werden eerder deze maand ook tijdelijk stilgelegd als gevolg van hevige regen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding