Weer klinkende cijfers voor luchtvracht op Brussel Airport

20% groei

Het totale vrachtvolume op Brussels Airport kende ook in november een forse groei van 20% in vergelijking met 2020. Vooral het  het volvrachtsegment (+55%) en in het volume vracht aan boord van passagiersvluchten (+41%) waren hiertoe een belangrijke oorzaak.

De belly herstelt zich dankzij het groeiend aantal passagiersvluchten. De expressdiensten kenden een zeer lichte daling (-4%).

In het volvrachtsegment kent Brussels Airport opnieuw een groei bij zowat alle bestaande klanten zoals Qatar Airways, Ethiopian Airlines, Singapore Airlines en Sichuan Airlines. Vooral de routes vanuit Azië en Noord-Amerika droegen bij aan de extra groei. Daarmee blijft Azië de grootste regio, gevolgd door Noord-Amerika en Afrika.

Het transport van Covid-19-vaccins van en naar Brussels Airport gaat door; met meer dan 750 miljoen vaccins afgehandelde vaccins sinds de start van het vaccintransport in november 2020, zowel voor import, transit als export.

Vluchten

Het aantal vrachtvluchten nam toe met 15% ten opzichte van november 2020, met vooral een toename in het aantal vrachtvluchten uitgevoerd met passagierstoestellen, vluchten die overdag worden uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Weer klinkende cijfers voor luchtvracht op Brussel Airport | NT

Weer klinkende cijfers voor luchtvracht op Brussel Airport

20% groei

Het totale vrachtvolume op Brussels Airport kende ook in november een forse groei van 20% in vergelijking met 2020. Vooral het  het volvrachtsegment (+55%) en in het volume vracht aan boord van passagiersvluchten (+41%) waren hiertoe een belangrijke oorzaak.

De belly herstelt zich dankzij het groeiend aantal passagiersvluchten. De expressdiensten kenden een zeer lichte daling (-4%).

In het volvrachtsegment kent Brussels Airport opnieuw een groei bij zowat alle bestaande klanten zoals Qatar Airways, Ethiopian Airlines, Singapore Airlines en Sichuan Airlines. Vooral de routes vanuit Azië en Noord-Amerika droegen bij aan de extra groei. Daarmee blijft Azië de grootste regio, gevolgd door Noord-Amerika en Afrika.

Het transport van Covid-19-vaccins van en naar Brussels Airport gaat door; met meer dan 750 miljoen vaccins afgehandelde vaccins sinds de start van het vaccintransport in november 2020, zowel voor import, transit als export.

Vluchten

Het aantal vrachtvluchten nam toe met 15% ten opzichte van november 2020, met vooral een toename in het aantal vrachtvluchten uitgevoerd met passagierstoestellen, vluchten die overdag worden uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement