De luchtvaartmaatschappij zal in de kleuren van het postbedrijf (geel) vier keer in de week vliegen tussen de hoofdstad Madrid naar Hong Kong en terug. Daarnaast wordt gekeken om ook vrachtdiensten op Zuid-Amerika te openen.

Vakantiecharters

Correos Cargo maakt voor de vrachtdienst op Hong Kong voorlopig gebruik van een A330-300 passagiersvliegtuig, waarvan de stoelen zijn verwijderd. Dit vliegtuig van Iberojet vloog tot voor kort vakantiegangers en is door het bedrijf verhuurd aan het postbedrijf.

In het tweede helft van dit jaar komt er een tweede A330 bij en zullen deze passagiersvliegtuigen uiteindelijk worden omgebouwd tot vrachtvliegtuigen met een verzwaarde vloer met roller-bedden en een vrachtdeur, aldus Spaanse media.

Groei pakketten

Het staatsbedrijf heeft besloten een vrachtmaatschappij op te zetten door de de sterk gestegen vraag naar pakketvervoer. Over de eerste helft van vorig jaar steeg de omzet uit pakketvervoer met 25%, wat neerkomt op 135 miljoen pakketten. Doordat er nauwelijks aan freighter-capaciteit is te komen in de markt heeft Correos besloten het maar zelf te gaan doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement