Topman Jos Roeven stapt op bij Maastricht Aachen Airport

Nieuwe organisatiestructuur

Directeur Jos Roeven vertrekt bij Maastricht Aachen Airport. Dat laat de provincie Limburg, meerderheidsaandeelhouder (60%) van de regionale luchthaven, weten.

MAASTRICHT - Jos Roeven, directeur van Maastricht Airport, tijdens de demonstratie tegen de sluiting van luchthaven Maastricht Aachen Airport. De leden van de Provinciale Staten nemen een besluit over de toekomst van de luchthaven. ANP MARCEL VAN HOORN
Foto: ANP, Marcel van Hoorn

De 58-jarige Roeven, die in 2017 aantrad, zal al vanaf 1 september vertrekken. Zijn plaats wordt tijdelijk voor maximaal negen maanden ingenomen door de voormalige vrachtbaas van Schiphol, Jonas van Stekelenburg. Als adviseur van de directie en de raad van commissarissen van MAA, was Van Stekelenburg al betrokken bij de regionale luchthaven, waarin Schiphol onlangs een minderheidsbelang van 40% heeft genomen.

De Provincie Limburg laat een toelichting weten dat het vertrek van Roeven samenhangt met een nieuwe organisatiestructuur voor de luchthaven vanaf september. ‘De aansturing zal dan niet langer op niveau van de werkmaatschappijen (MAA BV en MAABI BV) zijn, maar op holdingniveau (NV HBLM) worden geregeld’, laat de provincie weten. ‘Dat is noodzakelijk om slagvaardig te kunnen werken aan het realiseren van de afgesproken doelstellingen op het gebied van verduurzaming en elektrisch vliegen en de verdere ontwikkeling van het vervoer van passagiers en vracht’.

‘Geschikt moment’

Jos Roeven had in het kader van deze organisatie ‘laten weten deze nieuwe fase als het geschikte moment te zien om zijn rol over te dragen aan een nieuwe bestuurder’. Roeven: ‘Bij mijn aanstelling in 2017 heb ik de ondernemingsraad en de medewerkers laten weten dat ik deze rol zo’n vijf jaar zou willen vervullen. Het zijn er uiteindelijk zo’n zesenhalf geworden. Jaren waarin we als team goede resultaten op het gebied van vracht en passagiersaantallen hebben weten te boeken. Ik ben er trots op wat we samen hebben neergezet. De onderneming verdient het om in de komende periode onder leiding van een nieuwe bestuurder, door te ontwikkelen naar een volgend niveau, waarin de kracht van de combinatie met de Schiphol Group maximaal kan worden benut.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Topman Jos Roeven stapt op bij Maastricht Aachen Airport | NT

Topman Jos Roeven stapt op bij Maastricht Aachen Airport

Nieuwe organisatiestructuur

Directeur Jos Roeven vertrekt bij Maastricht Aachen Airport. Dat laat de provincie Limburg, meerderheidsaandeelhouder (60%) van de regionale luchthaven, weten.

MAASTRICHT - Jos Roeven, directeur van Maastricht Airport, tijdens de demonstratie tegen de sluiting van luchthaven Maastricht Aachen Airport. De leden van de Provinciale Staten nemen een besluit over de toekomst van de luchthaven. ANP MARCEL VAN HOORN
Foto: ANP, Marcel van Hoorn

De 58-jarige Roeven, die in 2017 aantrad, zal al vanaf 1 september vertrekken. Zijn plaats wordt tijdelijk voor maximaal negen maanden ingenomen door de voormalige vrachtbaas van Schiphol, Jonas van Stekelenburg. Als adviseur van de directie en de raad van commissarissen van MAA, was Van Stekelenburg al betrokken bij de regionale luchthaven, waarin Schiphol onlangs een minderheidsbelang van 40% heeft genomen.

De Provincie Limburg laat een toelichting weten dat het vertrek van Roeven samenhangt met een nieuwe organisatiestructuur voor de luchthaven vanaf september. ‘De aansturing zal dan niet langer op niveau van de werkmaatschappijen (MAA BV en MAABI BV) zijn, maar op holdingniveau (NV HBLM) worden geregeld’, laat de provincie weten. ‘Dat is noodzakelijk om slagvaardig te kunnen werken aan het realiseren van de afgesproken doelstellingen op het gebied van verduurzaming en elektrisch vliegen en de verdere ontwikkeling van het vervoer van passagiers en vracht’.

‘Geschikt moment’

Jos Roeven had in het kader van deze organisatie ‘laten weten deze nieuwe fase als het geschikte moment te zien om zijn rol over te dragen aan een nieuwe bestuurder’. Roeven: ‘Bij mijn aanstelling in 2017 heb ik de ondernemingsraad en de medewerkers laten weten dat ik deze rol zo’n vijf jaar zou willen vervullen. Het zijn er uiteindelijk zo’n zesenhalf geworden. Jaren waarin we als team goede resultaten op het gebied van vracht en passagiersaantallen hebben weten te boeken. Ik ben er trots op wat we samen hebben neergezet. De onderneming verdient het om in de komende periode onder leiding van een nieuwe bestuurder, door te ontwikkelen naar een volgend niveau, waarin de kracht van de combinatie met de Schiphol Group maximaal kan worden benut.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement