Kabinet zwakt krimpplan Schiphol af, maar vrachtvluchten niet buiten schot

besluit naar Brussel gestuurd

Het kabinet gaat ondanks zijn demissionaire status door met de krimpplannen voor Schiphol, maar dan in een licht afgezwakte vorm. Eerder zette de verantwoordelijk minister Mark Harbers (Infrastructuur) nog in op een reductie van 500.000 naar 440.000 vliegbewegingen per jaar in november 2024, maar dat laatste maximum is nu in een definitief krimpplan opgeschroefd naar 452.000 vluchten.

Foto: NYC Russ / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Kabinet zwakt krimpplan Schiphol af, maar vrachtvluchten niet buiten schot | NT

Kabinet zwakt krimpplan Schiphol af, maar vrachtvluchten niet buiten schot

besluit naar Brussel gestuurd

Het kabinet gaat ondanks zijn demissionaire status door met de krimpplannen voor Schiphol, maar dan in een licht afgezwakte vorm. Eerder zette de verantwoordelijk minister Mark Harbers (Infrastructuur) nog in op een reductie van 500.000 naar 440.000 vliegbewegingen per jaar in november 2024, maar dat laatste maximum is nu in een definitief krimpplan opgeschroefd naar 452.000 vluchten.

Foto: NYC Russ / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu