Air Belgium leed tijdens de coronacrisis forse verliezen op de passagiersactiviteiten en ziet met het oog op de hoge brandstofkosten en inflatie geen mogelijkheden meer om die vluchten rendabel te continueren. Al dit voorjaar waren de verliesgevende  bestemmingen zoals de Caraïben en de Franse Antillen geschrapt. Nu volgen ook de resterende vluchten op Zuid-Afrika en Mauritius.

CMA CGM Air Cargo

De maatschappij wil zich concentreren op de vrachtactiviteiten en de leasing- en chartermarkt. Het vliegt onder meer nu al als onderaannemer voor de Franse vrachtmaatschappij CMA CGM Air Cargo.

Bij Air Belgium werken zo’n 500 mensen. Wat er met hen gebeurt, is nog onduidelijk. ‘De directie plant om ze geleidelijk over te plaatsen naar andere activiteiten binnen het bedrijf’, laat de de directie in een persbericht slechts weten. Air Belgium beschikt over een vloot van tien vliegtuigen, waaronder zes vrachtvliegtuigen. Het gaat daarbij om drie A330-200F’s (gehuurd van onder meer CMA CGM) en drie B747-8F’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement