De eigendomsverhouding in het fusiebedrijf wordt ‘ongeveer’ 50/50. De transactie komt via een aandelenruil tot stand en heeft een waarde van zo’n 3,4 miljard dollar. De naam Maersk Drilling verdwijnt uit de markt. Het bedrijf gaat verder als Noble Corporation met het hoofdkantoor in Houston, Texas.

Maersk en Noble verwachten dat de fusie een jaarlijkse kostenbesparing van 125 miljoen dollar oplevert. ‘De combinatie van Noble en Maersk Drilling creëert een toonaangevend offshore boorbedrijf met een sterke balans en een aanzienlijk winst’, aldus Chuck Sledge, voorzitter van de raad van bestuur van Noble.

Topman wordt de huidige CEO van Noble-topman, Robert Eifler. Volgens een verklaring van Maersk behoudt het bedrijf zal een aanzienlijke ‘operationele aanwezigheid’ in het Noorse Stavanger, om de nabijheid tot de Europese markt te behouden en de activiteiten in de Noordzee te ondersteunen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding