Hinder voor SBM Offshore door corona

Kwartaalcijfers

Maritiem dienstverlener SBM Offshore blijft naar eigen zeggen hinder ondervinden van de coronapandemie. Dat komt bijvoorbeeld omdat personeel te maken heeft met de beperkende maatregelen tegen het virus waardoor zakenreizen worden bemoeilijkt. SBM kampt daarnaast ook met verstoringen in de toeleveringsketen, hogere grondstofkosten en sluiting van scheepswerven door corona-uitbraken.

SBM levert hoofdzakelijk zogenoemde FPSO’s, dat zijn grote productieschepen voor de winning van olie en gas op zee. Zo kwam eind vorige maand de FPSO Liza Unity aan voor de kust van het Zuid-Amerikaanse Guyana om volgend jaar te beginnen met olieproductie.

De onderneming zegt dat de mate waarin de uitdagingen opgevangen kunnen worden per project verschilt, maar dat de winstgevendheid hoog blijft en dat solide resultaten zijn behaald in het derde kwartaal. Het bedrijf met een notering in de Amsterdamse MidKap boekte een onderliggende omzet van meer dan 1,7 miljard dollar, omgerekend 1,5 miljard euro. Dat is vrijwel gelijk aan een jaar eerder. Topman Bruno Chabas zei in een toelichting op de cijfers dat er sterke prestaties werden geleverd ondanks de uitdagingen door corona.

Het bedrijf stelt dat dit jaar al voor een recordbedrag van 4,1 miljard dollar aan projectfinanciering is afgesloten. Het orderboek staat volgens SBM op een recordniveau.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Hinder voor SBM Offshore door corona | NT

Hinder voor SBM Offshore door corona

Kwartaalcijfers

Maritiem dienstverlener SBM Offshore blijft naar eigen zeggen hinder ondervinden van de coronapandemie. Dat komt bijvoorbeeld omdat personeel te maken heeft met de beperkende maatregelen tegen het virus waardoor zakenreizen worden bemoeilijkt. SBM kampt daarnaast ook met verstoringen in de toeleveringsketen, hogere grondstofkosten en sluiting van scheepswerven door corona-uitbraken.

SBM levert hoofdzakelijk zogenoemde FPSO’s, dat zijn grote productieschepen voor de winning van olie en gas op zee. Zo kwam eind vorige maand de FPSO Liza Unity aan voor de kust van het Zuid-Amerikaanse Guyana om volgend jaar te beginnen met olieproductie.

De onderneming zegt dat de mate waarin de uitdagingen opgevangen kunnen worden per project verschilt, maar dat de winstgevendheid hoog blijft en dat solide resultaten zijn behaald in het derde kwartaal. Het bedrijf met een notering in de Amsterdamse MidKap boekte een onderliggende omzet van meer dan 1,7 miljard dollar, omgerekend 1,5 miljard euro. Dat is vrijwel gelijk aan een jaar eerder. Topman Bruno Chabas zei in een toelichting op de cijfers dat er sterke prestaties werden geleverd ondanks de uitdagingen door corona.

Het bedrijf stelt dat dit jaar al voor een recordbedrag van 4,1 miljard dollar aan projectfinanciering is afgesloten. Het orderboek staat volgens SBM op een recordniveau.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement