Nu het windmolenpark volledig operationeel is, heeft Van Oord ervoor gekozen ‘om te desinvesteren om zo financiële middelen beschikbaar te maken voor eventuele toekomstige projecten’, zo laat het offshorebedrijf weten. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Blauwwind

In 2016 heeft het Blauwwind-consortium (bestaande uit onder andere Van Oord, Shell en Eneco) de concessie gekregen voor het ontwerp, de bouw, het beheer en het onderhoud van de offshore windmolenparken Borssele III en Borssele IV. Het project omvat 77 stuks 9,5 megawatt turbines, met een totaal geïnstalleerde capaciteit van 731,5 megawatt, genoeg om 825.000 huishoudens van stroom te voorzien, aldus Van Oord.

Van Oord was verantwoordelijk voor het ontwerp, het leveren en de bouw van de funderingen en de verbindingskabels. De bouw is in de tweede helft van 2019 begonnen en Van Oord heeft de installatie van de 77 funderingen in zes maanden tijd afgerond. De installatie van turbines is in november 2020 voltooid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement