De recordomzet is danken aan de aanhoudende ‘gezonde’ vraag, vooral voor de bouw van offshore windturbines. Daaraan lijkt in de nabije toekomst geen verandering te komen. Deme is dan ook van plan om zijn vloot uit te breiden. In totaal wil de groep dit jaar ongeveer 500 miljoen euro investeren.

In 2022 kreeg Deme niet alleen meer zichtbaarheid door de installatie, nabij het Baltische eiland Rügen, van de grootste monopile funderingen ooit in Europa en de voltooiing van een offshore windmolenpark op een rotsachtige zeebodem nabij het Franse Saint-Nazaire, maar ook door de afzonderlijke notering op de beurs van Brussel. Beide windprojecten zijn primeurs in de sector. Eerder konden beleggers alleen in Deme investeren langs de moederholding Ackermans & van Haaren om.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement