SBM Offshore heeft financiering ‘Alexandre de Gusmão’ rond

1,6 miljard dollar

De Schiedamse maritieme dienstverlener SBM Offshore heeft de financiering rond voor zijn nieuwe drijvende olieplatform ‘Alexandre de Gusmão’, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Foto: SBM Offshore

Een consortium van twaalf internationale banken zorgt ervoor dat de benodigde 1,6 miljard dollar op tafel komt, gedekt door drie Export Credit Agencies. De financiering is onderverdeeld in vier aparte fondsen met een financieringslast van ongeveer 6,6%.

De ‘Alexandre de Gusmão’, een zogenoemde FPSO (Floating Production Storage and Offloading, oftewel een productie- en opslagschip), gaat olie en gas winnen in het Mero-veld, zo’n 160 kilometer buiten de kust van Rio de Janeiro (Brazilië). Dit gebeurt in opdracht van de Braziliaanse staatsoliemaatschappij Petrobas.

Het platform haalt de eerste olie naar verwachting in 2025 boven water. SBM kent er de weg, want de Braziliaanse offshore olie- en gaswinning is al lang het belangrijkste werkterrein van het Schiedamse bedrijf.

De nieuwe FPSO, waarvan de bouw anderhalf jaar geleden al werd aangekondigd, krijgt een capaciteit van 180.000 vaten olie en 12 miljoen kubieke meter gas per dag.

SBM Offshore heeft financiering ‘Alexandre de Gusmão’ rond | NT

SBM Offshore heeft financiering ‘Alexandre de Gusmão’ rond

1,6 miljard dollar

De Schiedamse maritieme dienstverlener SBM Offshore heeft de financiering rond voor zijn nieuwe drijvende olieplatform ‘Alexandre de Gusmão’, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Foto: SBM Offshore

Een consortium van twaalf internationale banken zorgt ervoor dat de benodigde 1,6 miljard dollar op tafel komt, gedekt door drie Export Credit Agencies. De financiering is onderverdeeld in vier aparte fondsen met een financieringslast van ongeveer 6,6%.

De ‘Alexandre de Gusmão’, een zogenoemde FPSO (Floating Production Storage and Offloading, oftewel een productie- en opslagschip), gaat olie en gas winnen in het Mero-veld, zo’n 160 kilometer buiten de kust van Rio de Janeiro (Brazilië). Dit gebeurt in opdracht van de Braziliaanse staatsoliemaatschappij Petrobas.

Het platform haalt de eerste olie naar verwachting in 2025 boven water. SBM kent er de weg, want de Braziliaanse offshore olie- en gaswinning is al lang het belangrijkste werkterrein van het Schiedamse bedrijf.

De nieuwe FPSO, waarvan de bouw anderhalf jaar geleden al werd aangekondigd, krijgt een capaciteit van 180.000 vaten olie en 12 miljoen kubieke meter gas per dag.