Op het schip zullen niet alleen vele honderden sportjournalisten, maar ook de directie van ASO geherbergd worden. De veerboot heeft 529 hutten aan boord en mag 2.000 passagiers vervoeren.

Samen met vier andere ropax-schepen zal de ‘Mega Smeralda’ ook ingezet worden om de tourkaravaan tussen 24 en 27 juni naar Corsica te brengen. Op 1 juli keert de karavaan terug naar het Franse vasteland. Corsica Ferries rekent voor de afvaarten op die dag op 6.000 passagiers en 5.000 lijnmeter vracht.

Het is de eerste keer dat de Tour die dit jaar aan zijn honderdste editie toe is, naar Corsica komt. Ook volgend jaar moet de Tour de France weer de boot op. De startetappe zal dan van Leeds naar Londen gaan. ASO zal op 17 januari tijdens een persconferentie meer details geven over ‘Le Grand Départ’ in Yorkshire.