Nieuwsblad Transport heeft het nieuws nog niet bevestigd gekregen, maar het lijkt niet onwaarschijnlijk. CMA CGM en IRISL gaan ook al samenwerken voor de handel gericht op de Iraanse markt. Die overeenkomst bestaat uit een vessel sharing agreement (VSA), gezamenlijke activiteit op handelsroutes en samenwerking op gebruik van terminals.

De toevoeging van IRISL aan 2CEO zou de nieuwe alliantie nog sterker maken en een serieuze bedreiging vormen voor 2M van Maersk Line en MSC, die tot nu toe de handel op de oost-west routes domineert. Tegen Fairplay zegt een analist dat het waarschijnlijk is dat de nieuwe alliantie rond de jaarwisseling zou starten, omdat rond die tijd de overeenkomsten van de Ocean Three en CKYHE ten einde lopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement