Maersk breidt intermodale dienst Azië-Europa uit

multimodaal vervoer

Maersk breidt zijn gecombineerde zee- en spoordienst tussen Azië en Europa uit. De dienst, AE19 genaamd, werd tot nu toe maandelijks aangeboden richting Europa, maar wordt nu tweewekelijks en in beide richtingen.

Maersk’s AE19 bestaat uit transport per schip tussen Busan (Zuid-Korea) en Vostochy (in het oosten van Rusland) en spoorvervoer tussen Vostochy en Sint-Petersburg. De reis duurt in totaal zestien dagen. Voor Europese klanten komt daar de duur van het aansluitende shortseavervoer op Sint-Petersburg vanzelfsprekend nog bovenop.

Alles bij elkaar opgeteld, levert de combinatie van water en spoor volgens Maersk een flinke reductie op van de transittijden tussen Zuid-Korea/Japan en Noord-Europa. Een lading die voorheen 52 tot 57 dagen nodig had om op haar bestemming aan te komen, is er volgens het Deense transportconcern nu in 23 tot 32 dagen.

Tekst loopt door onder afbeelding.

De liefde tussen treinen en Maersk, in het transportwereldje toch vooral bekend om zijn maritieme activiteiten, is opgebloeid door de coronacrisis. ‘Herhaaldelijke annuleringen en congestie in zeehavens en op luchthavens over de hele wereld hebben het gebruikelijke vervoer overzee en door de lucht minder aantrekkelijk gemaakt voor klanten’, zegt Jason Park, directeur van Maersk Korea.

30% meer klanten

Het Deense transportconcern noemt de AE19-dienst een alternatief voor klanten die problemen ondervinden om hun lading te vervoeren nu ze worden geconfronteerd met blank sailings, slechte beschikbaarheid van containers en ‘als een raket omhoog schietende luchtvrachttarieven’. Maersk zag de klandizie voor de AE19-dienst, die vorig jaar augustus van start ging, sinds het begin van de coronacrisis al met 30% toenemen.

Maersk werkt voor de intermodale dienst samen met de Zuid-Koreaanse dienstverlener Pantos Logistics. Russian Railways en Modul LLC verzorgen het spoorvervoer op het Russische deel van de reis. Maersk heeft van de Russen toestemming gekregen om via de Trans-Siberische spoorlijn nu ook gevaarlijke lading, zoals accu’s, te vervoeren, iets wat tot nu toe uit den boze was.

Nieuwsblad Transport organiseert van 22 tot en met 26 juni Multimodaal Online 2020, een online evenement waarbij multimodaal vervoer centraal staat. Hierbij gaat het onder meer om transport via de Nieuwe Zijderoute. Kijk voor meer informatie op www.multimodaal.nl/programma/

Maersk breidt intermodale dienst Azië-Europa uit | NT

Maersk breidt intermodale dienst Azië-Europa uit

multimodaal vervoer

Maersk breidt zijn gecombineerde zee- en spoordienst tussen Azië en Europa uit. De dienst, AE19 genaamd, werd tot nu toe maandelijks aangeboden richting Europa, maar wordt nu tweewekelijks en in beide richtingen.

Maersk’s AE19 bestaat uit transport per schip tussen Busan (Zuid-Korea) en Vostochy (in het oosten van Rusland) en spoorvervoer tussen Vostochy en Sint-Petersburg. De reis duurt in totaal zestien dagen. Voor Europese klanten komt daar de duur van het aansluitende shortseavervoer op Sint-Petersburg vanzelfsprekend nog bovenop.

Alles bij elkaar opgeteld, levert de combinatie van water en spoor volgens Maersk een flinke reductie op van de transittijden tussen Zuid-Korea/Japan en Noord-Europa. Een lading die voorheen 52 tot 57 dagen nodig had om op haar bestemming aan te komen, is er volgens het Deense transportconcern nu in 23 tot 32 dagen.

Tekst loopt door onder afbeelding.

De liefde tussen treinen en Maersk, in het transportwereldje toch vooral bekend om zijn maritieme activiteiten, is opgebloeid door de coronacrisis. ‘Herhaaldelijke annuleringen en congestie in zeehavens en op luchthavens over de hele wereld hebben het gebruikelijke vervoer overzee en door de lucht minder aantrekkelijk gemaakt voor klanten’, zegt Jason Park, directeur van Maersk Korea.

30% meer klanten

Het Deense transportconcern noemt de AE19-dienst een alternatief voor klanten die problemen ondervinden om hun lading te vervoeren nu ze worden geconfronteerd met blank sailings, slechte beschikbaarheid van containers en ‘als een raket omhoog schietende luchtvrachttarieven’. Maersk zag de klandizie voor de AE19-dienst, die vorig jaar augustus van start ging, sinds het begin van de coronacrisis al met 30% toenemen.

Maersk werkt voor de intermodale dienst samen met de Zuid-Koreaanse dienstverlener Pantos Logistics. Russian Railways en Modul LLC verzorgen het spoorvervoer op het Russische deel van de reis. Maersk heeft van de Russen toestemming gekregen om via de Trans-Siberische spoorlijn nu ook gevaarlijke lading, zoals accu’s, te vervoeren, iets wat tot nu toe uit den boze was.

Nieuwsblad Transport organiseert van 22 tot en met 26 juni Multimodaal Online 2020, een online evenement waarbij multimodaal vervoer centraal staat. Hierbij gaat het onder meer om transport via de Nieuwe Zijderoute. Kijk voor meer informatie op www.multimodaal.nl/programma/