Dronken kapitein geeft stuurman schuld van scheepsramp

In de marge

‘Ik was niet verantwoordelijk, want ik was dronken en had het commando overgedragen aan mijn eerste stuurman.’ Zo ongeveer luidde het verweer van de kapitein die op 25 juli vorig jaar met de enorme ertscarrier ‘Wakashio’ op een rif voor de kust van het eiland Mauritius liep.

Het afzinken van het voorschip. (Foto Mobilisation Nationale Wakashio)

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Dronken kapitein geeft stuurman schuld van scheepsramp | NT

Dronken kapitein geeft stuurman schuld van scheepsramp

In de marge

‘Ik was niet verantwoordelijk, want ik was dronken en had het commando overgedragen aan mijn eerste stuurman.’ Zo ongeveer luidde het verweer van de kapitein die op 25 juli vorig jaar met de enorme ertscarrier ‘Wakashio’ op een rif voor de kust van het eiland Mauritius liep.

Het afzinken van het voorschip. (Foto Mobilisation Nationale Wakashio)

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu