Vrouwen in de scheepvaart: zelden op zee, vaker aan het roer

Onderzoek

Er is nog veel werk aan de winkel als het om het emanciperen van de maritieme sector gaat, zo verkondigen de IMO (Internationale Maritieme Organisatie) en Wista (Women’s Inter­national Shipping & Trading Organization) in hun vorige week gepubliceerde ‘Women in Maritime Survey 2021’, maar op scheepvaartkantoren hebben vrouwen volgens het onderzoeksrapport niettemin al een redelijke positie weten te verwerven. Bij een behoorlijk percentage maritieme bedrijven en organisaties staan vrouwen zelfs aan het roer met posities op c-niveau (ceo’s, coo’s, cfo’s, etc). Op zeeniveau daarentegen, op de schepen zelf dus, moet je vrouwen nog steeds met een lampje zoeken.

Foto: shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Vrouwen in de scheepvaart: zelden op zee, vaker aan het roer | NT

Vrouwen in de scheepvaart: zelden op zee, vaker aan het roer

Onderzoek

Er is nog veel werk aan de winkel als het om het emanciperen van de maritieme sector gaat, zo verkondigen de IMO (Internationale Maritieme Organisatie) en Wista (Women’s Inter­national Shipping & Trading Organization) in hun vorige week gepubliceerde ‘Women in Maritime Survey 2021’, maar op scheepvaartkantoren hebben vrouwen volgens het onderzoeksrapport niettemin al een redelijke positie weten te verwerven. Bij een behoorlijk percentage maritieme bedrijven en organisaties staan vrouwen zelfs aan het roer met posities op c-niveau (ceo’s, coo’s, cfo’s, etc). Op zeeniveau daarentegen, op de schepen zelf dus, moet je vrouwen nog steeds met een lampje zoeken.

Foto: shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu