Containerschip na bommelding van Antwerpen terug naar Vlissingen

Dreigtelefoontje

Een containerschip van MSC dat op weg was naar de haven van Antwerpen heeft na een een bommelding rechtsomkeert moeten maken. Het schip is teruggevaren tot vlak bij Vlissingen, zegt de Belgische politie.

Containerschip MSC
Foto: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Het vrachtschip zou in de nacht van woensdag op donderdag aanmeren in Antwerpen. Een anonieme beller dreigde dat het zou ontploffen als het dat zou doen.

Het schip ligt nu op de Westerschelde in afwachting van nader onderzoek. De politie wil niet zeggen welke lading het aan boord heeft en in welke hoek ze de pleger van het dreigtelefoontje zoekt. Ook of het schip nu wordt uitgekamd en hoe het met de bemanning is wil ze niet kwijt.

Containerschip na bommelding van Antwerpen terug naar Vlissingen | NT

Containerschip na bommelding van Antwerpen terug naar Vlissingen

Dreigtelefoontje

Een containerschip van MSC dat op weg was naar de haven van Antwerpen heeft na een een bommelding rechtsomkeert moeten maken. Het schip is teruggevaren tot vlak bij Vlissingen, zegt de Belgische politie.

Containerschip MSC
Foto: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Het vrachtschip zou in de nacht van woensdag op donderdag aanmeren in Antwerpen. Een anonieme beller dreigde dat het zou ontploffen als het dat zou doen.

Het schip ligt nu op de Westerschelde in afwachting van nader onderzoek. De politie wil niet zeggen welke lading het aan boord heeft en in welke hoek ze de pleger van het dreigtelefoontje zoekt. Ook of het schip nu wordt uitgekamd en hoe het met de bemanning is wil ze niet kwijt.