Bulkcarrier ‘Glory’ zou volgens mediaberichten op weg is met Oekraïens graan naar China. Het schip is aan de grond gelopen terwijl het zich bij een konvooi in zuidelijke richting voegde nabij de Egyptische stad El-Qantarah. De ‘Glory’ vaart onder de vlag van de Marshalleilanden.

In maart 2021 zorgde de vastgelopen ‘Ever Given’ nog voor een dagenlange blokkade van het Suezkanaal. De stremming door dat containerschip schopte de mondiale scheepvaart een tijdlang in de war. Het gespecialiseerde Nederlandse bedrijf Smit Salvage, onderdeel van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis, werd ingeschakeld om het schip weer los te krijgen.

Update 10:27 uur:

Vastgelopen vrachtschip weer vlotgetrokken in Suezkanaal

Het grote vrachtschip dat maandagochtend vast kwam te zitten in het noordelijke deel van het Suezkanaal vaart weer. Het schip de Glory, dat naar verluidt onderweg is met Oekraïens graan naar China, werd door sleepboten vlotgetrokken. Het verkeer op de belangrijke waterweg werd volgens Leth Agencies, dat diensten levert aan schepen die door het Suezkanaal varen, slechts kortstondig verstoord.

De ongeveer twintig schepen die werden tegengehouden door de blokkade zullen hun reis via de belangrijke vaarroute tussen Europa en Azië met kleine vertragingen hervatten. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak was van het aan de grond lopen van het schip de Glory, dat vaart onder de vlag van de Marshalleilanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement