Euronav argumenteert dat het zelf alles heeft gedaan om de fusieplannen tot een goed einde te brengen en dat Frontline geen afdoende reden vermeldt om het akkoord op te blazen.

Die reden is echter niet ver te zoeken: de familie Saverys, die sterk tegen de fusie is gekant, bouwde de voorbije maanden een belang van 25% op in het kapitaal van Euronav. Dat is binnen de Belgische wetgeving voldoende om een fusie tegen te houden.

De raad van toezicht en de directieraad van Euronav analyseren momenteel de mogelijke opties en” zullen passende maatregelen nemen om de rechten en belangen van Euronav en haar belanghebbenden te beschermen en te vrijwaren.” Tot die mogelijkheden behoren zowel arbitrage als een rechtszaak, laat Euronav weten.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement