Deense kroonprins injecteert Zwijndrechts CO2 onder Noordzee

Ineos

Een wereldprimeur die aantoont dat Carbon Capture and Storage (CCS), het opvangen en opslaan van CO2, echt kan werken. Zo betitelt het Britse chemiebedrijf Ineos de injectie van een hoeveelheid opgevangen CO2, die was uitgestoten door de Ineos-fabriek in Zwijndrecht (bij Antwerpen), in een in onbruik geraakt olieveld in de Noordzee bij Denemarken. De Deense kroonprins Frederik nam woensdag de ceremoniële handeling voor zijn rekening om de eerste onderzeese opslag van het broeikasgas tot een feit te maken.

Booreiland Ineos Denemarken
Foto: Ineos Energy

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Deense kroonprins injecteert Zwijndrechts CO2 onder Noordzee | NT

Deense kroonprins injecteert Zwijndrechts CO2 onder Noordzee

Ineos

Een wereldprimeur die aantoont dat Carbon Capture and Storage (CCS), het opvangen en opslaan van CO2, echt kan werken. Zo betitelt het Britse chemiebedrijf Ineos de injectie van een hoeveelheid opgevangen CO2, die was uitgestoten door de Ineos-fabriek in Zwijndrecht (bij Antwerpen), in een in onbruik geraakt olieveld in de Noordzee bij Denemarken. De Deense kroonprins Frederik nam woensdag de ceremoniële handeling voor zijn rekening om de eerste onderzeese opslag van het broeikasgas tot een feit te maken.

Booreiland Ineos Denemarken
Foto: Ineos Energy

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen