Aponte (MSC) op Forbes-lijstje van snel rijk wordende ‘super-fortune tycoons’

31,2 miljard dollar

De rijkste mensen op aarde hebben financieel niet hun beste jaar achter de rug, de helft van hen werd ‘armer’, maar dat geldt bepaald niet voor een lijstje van tien ‘super-fortune tycoons’ die hun vermogen juist zagen uitdijen, meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes. Nummer zes op het lijstje van tien supermiljardairs die hun vermogen het afgelopen jaar het hardst zagen groeien, is een bekende uit de containerscheepvaart: Gianluigi Aponte, de voorzitter van containerrederij MSC.

Foto: Rcdsouza19 - CC BY-SA 4.0

Aponte heeft volgens Forbes een persoonlijk nettobezit van 31,2 miljard dollar, een stijging van 14,4 miljard dollar vergeleken met een jaar geleden. De Italiaanse reder heeft volgens het Amerikaanse zakenblad geprofiteerd van de enorme verdiensten die in de transportsector werden gemaakt tijdens de coronapandemie. Maar het zakenblad zegt erbij dat de toename deels ook is te danken aan het feit dat het blad iets heeft veranderd aan de rekenmethode waarmee de waarde van het belang van Aponte in MSC wordt ingeschat.

Gianluigi Aponte begon vorig jaar op te duiken op lijstjes van ’s werelds allerrijksten. De Bloomberg Billionaires Index, de top 100 van rijkste mensen op aarde, dichtte de containervervoerder toen al plek 77 toe, met een vermogen van 19 miljard dollar. Later kwamen enkele Zwitserse websites met het bericht dat de complete familie Aponte zelfs 100 miljard dollar waard zou zijn.

Zelfs met dat vermogen moeten de Apontes evenwel het hoofd nog buigen voor de rijkste man uit het nieuwe lijstje van Forbes: de Franse zakenman Bernard Arnault. Met zijn belangen in luxe merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Tiffany & Co schat het vermogen van de Fransman nu in op 211 miljard dollar, een toename van 53 miljard dollar vergeleken met een jaar geleden.

De top-3 van Forbes’ lijstje van ‘biggest gainers’ wordt vervolledigd door Low Tuck Kwong (Indonesië, kolenbusiness, + 21,8 miljard dollar) en Colin Zheng Huang (China, e-commerce, +18,9 miljard dollar).

Meteen na Aponte prijkt op nummer zeven op het Forbes-lijstje overigens een Rus, Andrey Melnichenko, die volgens het Amerikaanse zakenblad 14,1 miljard dollar rijker werd doordat de ontwikkelingen op de wereldwijde kolenmarkt gunstig waren voor zijn energiebedrijf Siberian Coal Energy Company (SUEK).

Aponte (MSC) op Forbes-lijstje van snel rijk wordende ‘super-fortune tycoons’ | NT

Aponte (MSC) op Forbes-lijstje van snel rijk wordende ‘super-fortune tycoons’

31,2 miljard dollar

De rijkste mensen op aarde hebben financieel niet hun beste jaar achter de rug, de helft van hen werd ‘armer’, maar dat geldt bepaald niet voor een lijstje van tien ‘super-fortune tycoons’ die hun vermogen juist zagen uitdijen, meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes. Nummer zes op het lijstje van tien supermiljardairs die hun vermogen het afgelopen jaar het hardst zagen groeien, is een bekende uit de containerscheepvaart: Gianluigi Aponte, de voorzitter van containerrederij MSC.

Foto: Rcdsouza19 - CC BY-SA 4.0

Aponte heeft volgens Forbes een persoonlijk nettobezit van 31,2 miljard dollar, een stijging van 14,4 miljard dollar vergeleken met een jaar geleden. De Italiaanse reder heeft volgens het Amerikaanse zakenblad geprofiteerd van de enorme verdiensten die in de transportsector werden gemaakt tijdens de coronapandemie. Maar het zakenblad zegt erbij dat de toename deels ook is te danken aan het feit dat het blad iets heeft veranderd aan de rekenmethode waarmee de waarde van het belang van Aponte in MSC wordt ingeschat.

Gianluigi Aponte begon vorig jaar op te duiken op lijstjes van ’s werelds allerrijksten. De Bloomberg Billionaires Index, de top 100 van rijkste mensen op aarde, dichtte de containervervoerder toen al plek 77 toe, met een vermogen van 19 miljard dollar. Later kwamen enkele Zwitserse websites met het bericht dat de complete familie Aponte zelfs 100 miljard dollar waard zou zijn.

Zelfs met dat vermogen moeten de Apontes evenwel het hoofd nog buigen voor de rijkste man uit het nieuwe lijstje van Forbes: de Franse zakenman Bernard Arnault. Met zijn belangen in luxe merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Tiffany & Co schat het vermogen van de Fransman nu in op 211 miljard dollar, een toename van 53 miljard dollar vergeleken met een jaar geleden.

De top-3 van Forbes’ lijstje van ‘biggest gainers’ wordt vervolledigd door Low Tuck Kwong (Indonesië, kolenbusiness, + 21,8 miljard dollar) en Colin Zheng Huang (China, e-commerce, +18,9 miljard dollar).

Meteen na Aponte prijkt op nummer zeven op het Forbes-lijstje overigens een Rus, Andrey Melnichenko, die volgens het Amerikaanse zakenblad 14,1 miljard dollar rijker werd doordat de ontwikkelingen op de wereldwijde kolenmarkt gunstig waren voor zijn energiebedrijf Siberian Coal Energy Company (SUEK).