Containertarieven op Azië-Europa-route nu weer lager dan voor de coronacrisis

Grootste daling van het jaar

De spottarieven in de containerlijnvaart vanuit Azië naar Europa zijn deze week met 6% gedaald, blijkt uit de World Container Index van consultant Drewry. Het is niet alleen de hardste procentuele daling sinds december, zo analyseert de Deense scheepvaartdeskundige Lars Jensen, maar het betekent ook dat de tarieven nu lager zijn dan in dezelfde maand uit het laatste jaar voor de coronacrisis, 2019. Het negatieve verschil voor de containerrederijen in vergelijking met toen is eveneens 6%.

Foto: Pixabay

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Containertarieven op Azië-Europa-route nu weer lager dan voor de coronacrisis | NT

Containertarieven op Azië-Europa-route nu weer lager dan voor de coronacrisis

Grootste daling van het jaar

De spottarieven in de containerlijnvaart vanuit Azië naar Europa zijn deze week met 6% gedaald, blijkt uit de World Container Index van consultant Drewry. Het is niet alleen de hardste procentuele daling sinds december, zo analyseert de Deense scheepvaartdeskundige Lars Jensen, maar het betekent ook dat de tarieven nu lager zijn dan in dezelfde maand uit het laatste jaar voor de coronacrisis, 2019. Het negatieve verschil voor de containerrederijen in vergelijking met toen is eveneens 6%.

Foto: Pixabay

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu