Containertarieven na zomeropleving nu helemaal terug bij af

Shanghai-Rotterdam nu 1299 dollar

De spottarieven in de containerlijnvaart zijn nu helemaal terug bij af; de prijsverhogingen die de containerrederijen in het midden van de zomer wisten af te dwingen, zijn volkomen verdampt. Het gemiddelde tarief op de route Shanghai-Rotterdam daalde volgens de Britse consultant Drewry afgelopen week met 10% en kwam uit op 1299 dollar per veertigvoets container. Het betekent een nieuw laagterecord voor dit jaar. Het vorige dieptepunt dateerde van eind juni: 1313 dollar.

Foto: Hapag-lloyd

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Containertarieven na zomeropleving nu helemaal terug bij af | NT

Containertarieven na zomeropleving nu helemaal terug bij af

Shanghai-Rotterdam nu 1299 dollar

De spottarieven in de containerlijnvaart zijn nu helemaal terug bij af; de prijsverhogingen die de containerrederijen in het midden van de zomer wisten af te dwingen, zijn volkomen verdampt. Het gemiddelde tarief op de route Shanghai-Rotterdam daalde volgens de Britse consultant Drewry afgelopen week met 10% en kwam uit op 1299 dollar per veertigvoets container. Het betekent een nieuw laagterecord voor dit jaar. Het vorige dieptepunt dateerde van eind juni: 1313 dollar.

Foto: Hapag-lloyd

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu