CMA CGM en Hapag-LLoyd willen nieuwe jaar vieren met verdubbeling spottarieven containervervoer

3.000 dollar per veertigvoets container

CMA CGM en Hapag-Lloyd willen het nieuwe jaar inluiden met een verdubbeling van de spottarieven voor containerverschepingen op de route van Azië naar Noord-Europa. De Franse containerrederij heeft de markt laten weten dat ze per 1 januari aanstaande 3.000 dollar per veertigvoets container in rekening wil brengen voor Freight of All Kinds (FAK) vanuit alle Aziatische havens (inclusief Japan, Zuidoost-Azië en Bangladesh) naar havens in een langgerekt Europees kustgebied vanaf Portugal tot en met Finland en Estland (en inclusief Groot-Brittannië).

Foto: NT / henk claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

CMA CGM en Hapag-LLoyd willen nieuwe jaar vieren met verdubbeling spottarieven containervervoer | NT

CMA CGM en Hapag-LLoyd willen nieuwe jaar vieren met verdubbeling spottarieven containervervoer

3.000 dollar per veertigvoets container

CMA CGM en Hapag-Lloyd willen het nieuwe jaar inluiden met een verdubbeling van de spottarieven voor containerverschepingen op de route van Azië naar Noord-Europa. De Franse containerrederij heeft de markt laten weten dat ze per 1 januari aanstaande 3.000 dollar per veertigvoets container in rekening wil brengen voor Freight of All Kinds (FAK) vanuit alle Aziatische havens (inclusief Japan, Zuidoost-Azië en Bangladesh) naar havens in een langgerekt Europees kustgebied vanaf Portugal tot en met Finland en Estland (en inclusief Groot-Brittannië).

Foto: NT / henk claeys

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu