Verladers hekelen Rode Zee-toeslagen en zien verstoringen toenemen

zorgen over misbruik

Verladers hekelen de toeslagen die containerrederijen hebben ingevoerd vanwege de door schietende Houthi’s veroorzaakte crisis op de Rode Zee. De Nederlandse verladersorganisatie Evofenedex noemt de toeslagen maandag in een statement ‘buitenproportioneel hoog’, heeft het idee dat containerrederijen misbruik van de situatie maken en zegt samen met internationale organisaties zelfs te werken aan een wetsvoorstel om ‘de machtsverhoudingen tussen rederijen en verladers evenwichtiger te maken’. Tegelijkertijd zijn er groeiende zorgen over logistieke problemen als gevolg van de Rode Zee-crisis, al is de algemene teneur nog steeds dat de handel niet zo ernstig wordt verstoord als tijdens de coronacrisis en de ‘Ever Given-blokkade’ van het Suezkanaal.

Verladers hebben het idee dat containerrederijen misbruik van de situatie maken. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Verladers hekelen Rode Zee-toeslagen en zien verstoringen toenemen | NT

Verladers hekelen Rode Zee-toeslagen en zien verstoringen toenemen

zorgen over misbruik

Verladers hekelen de toeslagen die containerrederijen hebben ingevoerd vanwege de door schietende Houthi’s veroorzaakte crisis op de Rode Zee. De Nederlandse verladersorganisatie Evofenedex noemt de toeslagen maandag in een statement ‘buitenproportioneel hoog’, heeft het idee dat containerrederijen misbruik van de situatie maken en zegt samen met internationale organisaties zelfs te werken aan een wetsvoorstel om ‘de machtsverhoudingen tussen rederijen en verladers evenwichtiger te maken’. Tegelijkertijd zijn er groeiende zorgen over logistieke problemen als gevolg van de Rode Zee-crisis, al is de algemene teneur nog steeds dat de handel niet zo ernstig wordt verstoord als tijdens de coronacrisis en de ‘Ever Given-blokkade’ van het Suezkanaal.

Verladers hebben het idee dat containerrederijen misbruik van de situatie maken. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu