Na in Rotterdam economie te hebben gestudeerd, werkte Van der Steene in de jaren ’90 en ‘00 eerst bij achtereenvolgens DHL en Panalpina, om bij die laatste op te klimmen tot de functie van directeur voor de Benelux. In 2011 volgde de overstap naar Damco, de logistieke poot van de Maersk-groep. Daar bekleedde de Nederlander in de loop der jaren verschillende functies, waaronder als ceo voor het Indiaas subcontinent, het Midden-Oosten en Afrika.

In 2019 volgde een verhuizing naar de VS, waar Van der Steene voor Maersk leiding gaf aan eerst de sales en marketing en daarna de logistiek. Sinds afgelopen herfst was de Nederlander te vinden op de hoofdburelen van Maersk in Denemarken, waar hij de functie kreeg van wereldwijd hoofd ‘Commercial Excellence and Transformation’.

De nieuwste transformatie is dus die van Van der Steene zelf, die de rol van regionaal president in Amerika overneemt van Narin Phol, een collega die ook een Damco-historie heeft en die naar Kopenhagen wordt gehaald om de functie van chief product officer Logistics & Services te gaan bekleden.

Maersk-ceo Vincent Clerc roemt Van der Steene bij zijn aanstelling als een ‘natuurlijke leider’ die al ‘veel respect geniet bij onze Noord-Amerikaanse klanten’. Clerc noemt Noord-Amerika ‘onze belangrijkste markt’ en stelt dat ‘de vaste hand’ van de nieuwe Nederlandse president het bedrijf moet ‘begeleiden bij het leveren van geïntegreerde wereldwijde logistiek aan de klanten die we bedienen’.

Van der Steene zelf meldt blij te zijn al zo snel weer terug te kunnen keren ‘naar ons getalenteerde team in Noord-Amerika, waar we de afgelopen jaren aanzienlijk hebben geïnvesteerd in het uitbreiden van onze end-to-end-capaciteiten’.